Pas brakonierių – dvi išdorotos stirnos, daugybė kilpų ir spąstų: bauda sieks ne vieną tūkstantį eurų

Aplinkos apsaugos departamento Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai antradienį, vykdydami akciją „Medžioklė“, Norūnų kaime esančioje sodyboje rado ne tik daug neteisėtų medžioklės ir žvejybos įrankių, bet ir dvi išdorotas stirnas. Vien už aplinkai padarytą žalą brakonierius turės sumokėti 2800 eurų.

Vien už aplinkai padarytą žalą brakonierius turės sumokėti 2800 eurų.<br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr. 
Vien už aplinkai padarytą žalą brakonierius turės sumokėti 2800 eurų.<br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Sep 24, 2021, 5:11 PM, atnaujinta Sep 24, 2021, 5:14 PM

Sodybą aplinkosaugininkai patikrino per reidą, turėdami informacijos, ir ūkiniuose pastatuose rado neteisėtą žvėrių dorojimo bei lupimo vietą ir dvi išdorotas stirnas. Už tai asmuo turės atlyginti aplinkai padarytą žalą – beveik 2800 eurų.

Tikrinant ūkinius pastatus taip pat buvo rasta daugybė draudžiamų medžioklės ir žvejybos įrankių: kilpų žvėrims gaudyti, galūninių spąstų, statomųjų tinklų ir žeberklas.

Spąstai ir kilpos – labai žiaurus gaudymo būdas, nes stipriai sužalotas gyvūnas ilgai kankinasi, kol nugaišta. Taigi, kiekvienas išaiškintas atvejis aplinkosaugininkams ypač svarbus. Todėl visų žmonių, žinančių apie tokius brakonierius, nuoširdžiai prašom nedvejojant pranešti mums“, – sako Aringas Janulevičius, Alytaus GGAI vyriausiasis specialistas.

Už šiuos nusižengimus sodybos šeimininkui gresia atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodeksą:

  • medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti skirtų kilpų laikymas, gaminimas, pirkimas ar pardavimas užtraukia baudą nuo 300 iki 860 eurų,
  • medžiojimas draudžiamais įrankiais, priemonėmis, draudžiamais medžioklės būdais užtraukia baudą nuo 600 iki 1700 eurų,
  • neteisėtas žvejybos įrankių (išskyrus elektros arba ultragarso žvejybos prietaisus), kuriuos naudoti draudžiama pagal teisės aktus, gaminimas, realizavimas, įsigijimas arba laikymas užtraukia baudą nuo 60 iki 200 eurų.

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nuolat tikrina medžiojančius asmenis, vykdo reidus, tikrina turimą informaciją, susijusią su medžioklės pažeidimais.

Primename, kad apie draudžiamus įrankius ar kitus neteisėtus žvejybos ar medžioklės būdus galite pranešti telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.