Žeberklu ir elektra lašišas gaudęs asmuo sumokės daugiau nei 5000 eurų: gresia ir laisvės atėmimas

Prieš keletą dienų Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su Klaipėdos apskrities VPK VTT Prevencijos skyriaus pareigūnais per reidą Klaipėdos rajone nustatė asmenį, žvejojusį elektros prietaisu ir žeberklu.

Brakonierius turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 4850 eurų, taip pat jam gresia baudžiamoji atsakomybė.<br>AAD nuotr. 
Brakonierius turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 4850 eurų, taip pat jam gresia baudžiamoji atsakomybė.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

2021-11-03 14:29

Brakonierius turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 4850 eurų, taip pat jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Patikrinti šį asmenį buvo nuspręsta gavus informacijos apie neteisėtą žvejybą draudžiamais įrankiais. Kadangi aplinkosaugininkams prireikus padeda ir kitos institucijos, pasitelkėme Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnus. Tokios situacijos – pats geriausias įrodymas, kad atsakingų žmonių ir kolegų pareigūnų pagalba saugant aplinką yra nepamainoma“, – sakė Klaipėdos GGAI vyr. specialistas Mindaugas Salys.

Asmuo buvo nudūręs 5 lašišas, ūkinėje jo namų patalpoje rasti 4 žeberklai. Už žvejybą žeberklu gresia bauda iki 300 eurų, apskaičiuota žala žuvų ištekliams – 4850 eurų.

Už neteisėtą žvejybą elektros prietaisu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 272 str. 1 d. Už tai gresia bauda arba su laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.