Pažeidėjai nepasimoko: žvejyba neleistinais būdais gali kainuoti ir virš 1000 eurų

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė asmenį, tinklais žvejojusį Šalčininkų rajone, Kernavo ežere. Už neteisėtą žvejybą jam gresia 120–300 eurų bauda, taip pat jis neteks tinklo ir turės atlyginti 789,1 eurų padarytą žalą žuvų ištekliams.

Už neteisėtą žvejybą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimtos neteisėtai sugautos žuvys ir tinklas.<br>AAD nuotr. 
Už neteisėtą žvejybą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimtos neteisėtai sugautos žuvys ir tinklas.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Nov 4, 2021, 3:10 PM

„Pagal iš žvejų mėgėjų gautą informaciją, ilgąjį savaitgalį su kolegomis organizavome reidą Šalčininkų rajone, jo metu sulaikėme asmenį, kuris žvejojo tinklu. Sulaikius jį patikrinome. Nustatėme, kad žvejys neteisėtai buvo pagavęs 2 lydekas, 1 karpį, 1 karosą ir 16 ešerių.

Visiems žvejams, kurie nori neleistinais būdais žvejoti, primename, ilgieji savaitgaliai šalyje nestabdo aplinkosaugininkų darbo režimo, kaip įprasta dirbame 24/7 režimu“– sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Už neteisėtą žvejybą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimtos neteisėtai sugautos žuvys ir tinklas.

Pažeidėjas turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 789,10 eurų ir sumokėti administracinę baudą nuo 120 iki 300 eurų, bus konfiskuotas tinklas.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute