Singapūro laukinės gamtos parke koronavirusu užsikrėtė liūtai

Singapūro laukinės gamtos parke keturių liūtų koronaviruso testas buvo teigiamas, gyvūnai kontaktavo su užsikrėtusiais zoologijos sodo prižiūrėtojais ir jiems pasireiškė tokie simptomai kaip kosulys ir čiaudulys, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Liūtas.<br>P.Mantauto nuotr.
Liūtas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2021, 11:14 AM

Ligos požymiai nykstantiems Azijos liūtams pasireiškė savaitgalį, todėl pareigūnai nurodė atlikti koronaviruso tyrimus. Užsikrėtusios didžiosios katės kartu su dar penkiais „Night Safari“ parko gyvūnais buvo izoliuotos savo aptvaruose, pranešė Valstybinė gyvūnų ir veterinarijos tarnyba.

„Visi liūtai žvalūs, budrūs ir aktyvūs, – sakė parką valdančios „Mandai Wildlife Group“ atstovė Sonja Luz. – Tikimės, kad liūtai visiškai pasveiks taikant nedidelį palaikomąjį gydymą“.

Patvirtinta, kad užsikrėtę trys „Night Safari“ zoologijos sodo prižiūrėtojai. Šis parkas yra zoologijos sodas po atviru dangumi, kuriame gyvena šimtai gyvūnų, jis priima lankytojus naktį. Greta „Night Safari“ esančiame Singapūro zoologijos sode taip pat susirgo Afrikos liūtas ir pareigūnai nurodė atlikti viruso tyrimus.

S.Luz pridūrė, kad rizika, jog gyvūnai perduos virusą žmonėms, yra maža. Tiek Singapūro zoologijos sodas, tiek „Night Safari“ ir toliau atidaryti, nors liūtų plotai laikinai neprieinami lankytojams.

Gyvūnai ir anksčiau yra užsikrėtę virusu. Liūtų, tigrų ir gorilų testai buvo teigiami JAV zoologijos soduose, paveiktos buvo ir naminės katės bei šunys.

Singapūras šiuo metu susiduria su didžiausiu nuo pandemijos pradžios COVID-19 protrūkiu: per dieną pranešama apie 2–3 tūkst. atvejų ir kelias mirtis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.