Tūkstančiai vėžlių padėjo kiaušinius Nikaragvos pakrantėje

Tūkstančiai jūros vėžlių savaitgalį padėjo kiaušinius Nikaragvos pakrantėje, juos stebėjo armija, sauganti lizdus nuo galimų plėšrūnų, įskaitant žmones.

Vėžlys Nikaragvos paplūdimyje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Vėžlys Nikaragvos paplūdimyje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-07 10:04

Alyvuoginiai jūrų vėžliai (Lepidochelys olivacea) nuo liepos iki sausio migruoja dideliais atstumais neršti Ramiojo vandenyno pakrantės laukinės gamtos prieglobsčiuose, vietose, kur nykstanti rūšis saugoma nuo jų lizdus siaubiančių plėšrūnų.

La Flor paplūdimys, esantis San Chuan del Sure, yra turistų lankoma vieta pietų Nikaragvoje. Aplinkosaugininkų teigimu, jūrų vėžliams tai ideali vieta perėti dėl tropinio klimato ir šiltų vandenų, skatinančių reprodukciją.

Vėžlių rūšis, kurios suaugęs atstovas siekia vos kiek daugiau nei pusę metro ilgio ir sveria apie 38 kilogramus, per 24 valandas gali padėti apie 90 kiaušinių. Inkubacijos procesas trunka nuo 40 iki 70 dienų.

Nikaragvos gamtos išteklių ir aplinkos ministerijos valdžios institucijos apskaičiavo, kad iš 100 išsiritusių vėžlių jūrą pasiekia 90, tačiau tik trys suauga. Aplinkosaugos institucijos, bendradarbiaudamos su kariuomene, įgyvendina jūrų vėžlių apsaugos planą, kad kaimyninės bendruomenės nepultų lizdų.

Alyvuoginės ridlėjos, kurioms būdinga alyvuogių žalia spalva, yra viena iš penkių Nikaragvoje perinčių vėžlių rūšių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.