Aplinkosaugininkams įkliuvo poledinės žūklės mėgėjas: nesilaikė saugumo reikalavimų ir žvejybos taisyklių

Gruodžio 8 d. Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reido metu Kauno rajone nustatė asmenį, kuris žvejojo su 5 vėliavėlėmis masalui naudodamas gyvą žuvelę. Dėl šio pažeidimo gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu.

Kaip teigia aplinkosaugininkas, žvejyboje masalui naudojant gyvą žuvelę paprastai plėšriosios žuvys masalą nuryja giliau nei žvejojant dirbtiniais masalais.<br>AAD asociatyvi nuotr.
Kaip teigia aplinkosaugininkas, žvejyboje masalui naudojant gyvą žuvelę paprastai plėšriosios žuvys masalą nuryja giliau nei žvejojant dirbtiniais masalais.<br>AAD asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Dec 10, 2021, 2:54 PM

„Žvejams mėgėjams, primename: jei norite masalui naudoti žuvelę ar jos gabalėlį, laikykitės galiojančių reikalavimų. Žvejodami naudokite 4 mėgėjų žvejybos įrankius, bet prisiminkite, kad iš jų ne daugiau kaip 2 įrankius (Kuršių mariose – 3) galite naudoti, jei žvejojate naudodami žuvelę ar jos gabalėlį“, – taisykles priminė Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Tomas Kantaravičius.

Kaip teigia aplinkosaugininkas, žvejyboje masalui naudojant gyvą žuvelę paprastai plėšriosios žuvys masalą nuryja giliau nei žvejojant dirbtiniais masalais.

Todėl, sugavus mažesnę nei leidžia taisyklės žuvį, ją sudėtingiau paleisti gyvybingą ir nesužalotą: „Atsižvelgiant į tai ir ribojamas įrankių, kuriais žvejojama naudojant masalui žuvelę, skaičius.“

Pasak T.Kantaravičiaus, atšalus orams ir vandens telkiniams palaipsniui dengiantis ledu, žvejams verta priminti ir dar vieną svarbų dalyką.

„Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nustatyta prievolė žvejojant ant ledo turėti priemones, kuriomis pasinaudojus būtų galima įlūžus išlipti ant ledo. Taigi visi žvejai, žvejojantys ant ledo, nepriklausomai nuo ledo storio ar kitų aplinkybių, privalo turėti du lanksčia jungtimi sujungtus smaigus“, – priminė aplinkosaugininkas.

Pasak aplinkosaugininko, prieš kiekvieną žvejybą atsakingai įvertinkite oro sąlygas, esamą ledo situaciją. Prisiminkite, kad pirmasis ledas yra apgaulingas.

„Smaigus reikia nešiotis taip, kad netikėtai įlūžus būtų galima jais iškart pasinaudoti. Dažniausiai žvejai juos nešiojasi pasikabinę ant kaklo. Smaigai privalo būti parengti naudoti žengiant ant ledo.

Daugelio gamintojų smaigai pritaikyti kabinti ant kaklo tokiame aukštyje, kad įvykus nelaimei būtų galima juos greitai ištraukti iš įdėklo, todėl smaigus būtina laikyti visada lengvai pasiekiamoje vietoje – ne kišenėje ar, dar blogiau, žvejybinėje dėžėje“, – apie būtiną saugumą žvejojant ant ledo kalbėjo T. Kantaravičius.

Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.