Nevėžio upėje būriuojasi dešimtys sparnuočių: specialistai įspėja, ko nedaryti

Kaip ir kasmet, spustelėjus stipresniam šaltukui, žemę nuklojus sniegui ir susiformavus pirmajam ledukui Nevėžyje ties Didžiosios Rinkos aikštės pėsčiųjų tiltu kraštiečiai jau gali išvysti besibūriuojančius paukščius – gulbes ir antis.

Ties Didžiosios Rinkos aikštės pėsčiųjų tiltu kraštiečiai jau gali išvysti besibūriuojančius paukščius – gulbes ir antis.<br>A.Pakosienės nuotr.
Ties Didžiosios Rinkos aikštės pėsčiųjų tiltu kraštiečiai jau gali išvysti besibūriuojančius paukščius – gulbes ir antis.<br>A.Pakosienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Dec 10, 2021, 12:18 PM

Tačiau specialistai įspėja, kad padėti šiems paukščiams dar nėra būtina.

Būriuojasi kasmet

Kėdainių miestą kertančiame Nevėžyje daugybę metų būriuojasi žiemoti į šiltus kraštus neišskridę ir ties pėsčiųjų tiltu pasilikę paukščiai.

Kasmet kraštiečiai juos lesina, o esant sunkioms išgyvenimo sąlygoms, paukščiais pasirūpina atitinkamos institucijos.

Kėdainių rajono medžiotojų ir žvejų draugija informuoja, kad šiuo metu paukščiai jaučiasi gerai, maisto dar gali susirasti patys.

Išplatino pranešimą

Tuo metu Aplinkos ministerija gyventojams išplatino pranešimą, kaip šie turėtų elgtis, jei pastebėjo lede įšalusį paukštį.

Pasak ministerijos, neturint specialių žinių gali būti sudėtinga objektyviai įvertinti paukščio ar kito nuo šalčio nukentėjusio gyvūno būklę, todėl kilus įtarimui, kad jam tikrai reikia pagalbos, geriausia skambinti tiesiai Gyvūnų globėjų asociacijai visą parą veikiančiais telefonais 8 655 70 058 arba 8 686 44 828.

Tik išskirtiniais atvejais, kai atrodo, kad reikalinga ir kitų tarnybų pagalba, galima kreiptis Skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Tuo metu Bendrasis pagalbos centras informuoja, ką reikėtų daryti radus laukinio paukščio gaišeną.

„Nereikėtų jos liesti, ypač jei tai vandens paukštis. Gulbės, antys ir žąsys gali platinti paukščių gripą. Apie rastą nugaišusį vandens paukštį reikėtų informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą visą parą veikiančiu nemokamu numeriu 8 800 40 403“, – informuoja pagalbos centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?