Malaizijoje tigras mirtinai sužalojo vietos gyventoją

Malaizijoje tigras mirtinai sužalojo vietos gyventoją ir buvo nušautas reindžerių, kai juos užpuolė, pranešė pareigūnai.

Malaizijoje tigras mirtinai sužalojo vietos gyventoją ir buvo nušautas reindžerių, kai juos užpuolė.<br>P.Mantauto nuotr.
Malaizijoje tigras mirtinai sužalojo vietos gyventoją ir buvo nušautas reindžerių, kai juos užpuolė.<br>P.Mantauto nuotr.
Malaizijoje tigras mirtinai sužalojo vietos gyventoją ir buvo nušautas reindžerių, kai juos užpuolė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Malaizijoje tigras mirtinai sužalojo vietos gyventoją ir buvo nušautas reindžerių, kai juos užpuolė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-10 15:00

59 metų Anekas Alongas buvo užpultas malajinio porūšio tigro penktadienį šiaurinėje Kelantano valstijoje netoli Gva Musango gyvenvietės.

Pasak laukinės gamtos apsaugos pareigūnų, 120 kilogramų sveriantis žvėris puolė ir kitus kaimo gyventojus. Pastarieji, norėdami atbaidyti gyvūną, mėtė į jį ietis ir sužeidė jį į snukį.

Po kelių valandų atvykę reindžeriai nušovė tigrą, kai jis juos taip pat puolė.

Kelantano laukinės gamtos apsaugos departamento direktorius Mohamadas Hafidas Rohanis naujienų agentūrai AFP išreiškė apgailestavimą, kad tigrą teko nušauti, nes „tigrai (Malaizijoje) nyksta“.

Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos (IUCN) apsaugos grupės duomenimis, malajiniai tigrai yra atsidūrę ties išnykimo riba.

Pasaulio gamtos fondo (WWF) Malaizijos skyriaus duomenimis, iš viso laukinėje gamtoje jų yra likę mažiau nei 200 individų.

Tigrai žmones puola retai, tačiau tose vietovėse, kur dėl žmogaus sukeltų pokyčių yra paveikiamos gyvūnų buveinės, tokių incidentų pasitaiko.

Liepos viduryje netoli Gva Musango gyvenvietės reindžeriai sugavo tigro patelę, užpuolusią ir sunkiai sužeidusią vietos gyventoją.

Praėjusio amžiaus 6-me dešimtmetyje Malaizijos džiunglėse buvo maždaug 3 tūkst. malajinių tigrų. Šis žvėris yra laikomas Malaizijos nacionaliniu gyvūnu.

Tačiau jų populiacija per dešimtmečius sumažėjo dėl ekonomikos bei žemės ūkio plėtros bei brakonieriavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.