Akcija „Lydeka“: Ignalinos rajone sulaikytas pažeidėjas, nustatyti ir ištraukti bešeimininkiai tinklai

Aplinkos apsaugos departamento Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, Vasario 16 d. vykdydami akciją „Lydeka“, atliko patikrinimus 8 Ignalinos rajono ežeruose. Milašaičio ežere asmuo neteisėtai pagavo lydeką, Dysnų ežere aptikti 3 bešeimininkiai draudžiami žvejybos įrankiai – statomieji tinklai.

Milašaičio ežere asmuo neteisėtai pagavo lydeką, Dysnų ežere aptikti 3 bešeimininkiai draudžiami žvejybos įrankiai – statomieji tinklai.<br>AAD nuotr. 
Milašaičio ežere asmuo neteisėtai pagavo lydeką, Dysnų ežere aptikti 3 bešeimininkiai draudžiami žvejybos įrankiai – statomieji tinklai.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Feb 18, 2022, 2:07 PM

„Pažeidėjams norisi priminti, kad nesvarbu, ar šalyje šventinė diena, ar savaitgalis, pareigūnai dirba 24/7 režimu. Šį kartą organizavome reidą Ignalinos rajone ir patikrinome 8 ežerus: Paceikinės, Milašiaus, Milašaičio, Erzvėto, Lukošiškės, Audenio, Dysnykščio ir Dysnų.

Milašaičio ežere nustatėme asmenį, kuris žvejojo draudžiamu būdu su vėliavėlėmis ir masalui naudojo gyvą žuvelę. Jis buvo pagavęs vieną lydeką. Už šį pažeidimą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir reikės atlyginti aplinkai padarytą 240 eurų žalą“, – apie reidą kalbėjo Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Viktoras Ksenzovas.

Iš pažeidėjo taip pat paimta žvejybinė dėžė, 5 vėliavėlės ir sugautas laimikis.

Tęsdami reidą Dysnų ežere, aplinkosaugininkai aptiko 3 bešeimininkius draudžiamus žvejybos įrankius – statomuosius tinklus, jie nedelsiant buvo ištraukti iš vandens telkinio.

Šio reido metu pareigūnai ežerų apsauginėje juostoje nustatė galimai 2 neteisėtus medžių kirtimus ne miško žemėje. Dėl šios situacijos inspekcija pradėjo patikrinimą.

„Per patikrinimus ar reidus pastebėję galimai neteisėtus kirtimus, šiukšlinimo ar aplinkos teršimo bei kitus atvejus, pareigūnai reaguoja nedelsdami ir surenka visą galimą informaciją ir tada perduoda ją tolimesniems tyrimams ar atsakingiems asmenims“, – teigė V. Ksenzovas.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.