Kalifornijoje siautėja juodasis lokys: skaičiuojama, kad žvėris sugebėjo įsilaužti į beveik 30 namų

Kalifornijos laukinės gamtos departamentas įspėja apie grėsmę keliantį lokį šalia Taho ežero esančioms apylinkėms, praneša CNN.

Juodasis lokys. <br>123rf nuotr. 
Juodasis lokys. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-26 20:43

Jau keletą mėnesių maždaug 250 kg sveriantis juodasis lokys klaidžioja gatvėmis Taho Keys rajone. Kalifornijos žuvų ir laukinės gamtos departamento įraše teigiama, kad per septynis mėnesius gyvūnas padarė didelę žalą 33 būstuose ir sugebėjo įsilaužti į mažiausiai 28 namus.

Policijos departamentas antradienį sakė manantis, kad Hanku pavadintas lokys atsakingas už dar du įsilaužimus praėjusį savaitgalį. Departamento feisbuko įraše rašoma, kad žvėris penktadienį išdaužė mažą langą ir kažkaip pro jį prasibrovė į namo vidų, tačiau namuose žmonių nebuvo.

Lokiui nepavyko įsilaužti į garažą, kuriame buvo laikomos šiukšlės. Pareigūnai trankė namo sienas iš išorės, kol Hankas galiausiai išėjo pro galines duris.

Manoma, kad šeštadienį jis išlaužė kito namo lauko duris ir pateko į vidų. Policija teigė dar nepatvirtinusi, kad įsilaužti bandęs lokys yra Henkas, bet mano, kad tai greičiausiai jis.

Tiesioginių išpuolių prieš žmones ar naminius gyvūnus rajone nebuvo, tačiau sumerimę gyventojai tiesiog užplūdo policiją iškvietimais, o laukinės gamtos departamentas pranešė, kad policijoje buvo gauta daugiau nei 100 atskirų pranešimų apie lokį.

Laukinės gamtos departamento atstovas spaudai Peteris Tira sakė, kad incidentus su šiuo juoduoju lokiu seka nuo 2021 metų pavasario.

„Incidentai daugiausia įvyko 2021 m. vasarą ir rudenį, kai lokys ieškojo maisto, kad išgyventų žiemą“, – sakė P.Tira. JAV nacionalinio parko tarnybos duomenimis, rudenį lokiai beveik be perstojo valgo ir geria ruošdamiesi žiemos miegui.

Šis lokys, pasak departamento, prarado baimę žmonėms ir sieja žmones su galimybe gauti maisto. Jo dydis (įprastai suaugę juodieji lokiai sveria apie 180 kg) padeda jam įsilaužti į namus, nes jis gali įveikti priekines ir garažo duris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.