Lietuvai leista eksportuoti graužikus į Japoniją

Lietuva galės eksportuoti graužikus į Japoniją, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba. Ketvirtadienį ji gavo tokį patvirtinimą iš Japonijos sveikatos, darbo ir gerovės ministerijos.

Pelių jaunikliai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pelių jaunikliai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 1:35 PM

Iš pradžių buvo derinami tik šinšilų eksporto klausimai, tačiau sertifikatą Japonija patvirtino visiems graužikams: žiurkėnams, dekoratyvinėms žiurkėms ir kitiems. Taip pat patvirtinta ir kelios dešimtys Lietuvos verslų, kurie galės eksportuoti.

„Visas būtinąsias eksporto dokumentų ir reikalavimų derinimo procedūras šįsyk pavyko sėkmingai įgyvendinti vos per tris mėnesius“, – pranešime sakė tarnybos vadovas Mantas Staškevičius.

Tarnyba į Japoniją dėl šinšilų eksporto kreipėsi praėjusių metų lapkritį. Per tris mėnesius buvo užpildytas klausimynas su informacija apie gyvūnų laikymo sąlygas Lietuvoje, užkrečiamųjų ligų situaciją, sertifikatų išdavimo procedūrą bei kontrolę, taip pat siūlomą suderinti veterinarijos sertifikatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.