Į Ispaniją ir Belgiją atvyko šeši iš Ukrainos evakuoti liūtai

Iš karo draskomos Ukrainos evakuoti šeši liūtai, kurių vienas išgelbėtas iš naktinio klubo, atvyko į gyvūnų prieglaudas Ispanijoje ir Belgijoje, ketvirtadienį pranešė įstaigos.

 Į Ispaniją ir Belgiją atvyko šeši iš Ukrainos evakuoti liūtai.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Į Ispaniją ir Belgiją atvyko šeši iš Ukrainos evakuoti liūtai.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 11:54 PM

Liūtai, šeši tigrai, dvi laukinės katės bei laukinis šuo praėjusią savaitę sunkvežimiu atgabenti į Lenkiją, kur po dvi dienas trukusios kelionės vengiant kovos fronto pateko iš prieglaudos netoli Kyjivo.

Keturi liūtai ir laukinis šuo trečiadienį buvo priglausti olandų gyvūnų gerovės labdaros organizacijos AAP pagalbos centre rytinėje Ispanijoje esančioje Alikantėje, pranešė ši grupė.

Liūtai prieglaudoje prie Kyjivo gyveno po to, kai buvo išgelbėti iš „siaubingų“ laikymo sąlygų, o vienas jų, vardu Gyzas, buvo laikomas „mažame narve prekybos centre“.

Dar vienas liūtė, vardu Flori, buvo laikoma kaip naminis gyvūnas mažame bute ir maitinamas kačių maistu. Tuo metu liūtė, vardu Nila, išgelbėta iš naktinio klubo, kur buvo laikoma „linksminti lankytojams“.

„Taikant tinkamą mitybą, treniruotes ir poilsį tai bus proga žingsnis po žingsnio pagerinti jų trapią sveikatą“, – sakoma pranešime.

Dar du liūtai, vardu Caras ir Džamilas, trečiadienį priglausti prieglaudoje „Natuurhulpcentrum“ Limburgo provincijoje rytų Belgijoje, feisbuke pranešė ši organizacija.

Jame taip pat teigiama, kad gyvūnai tris mėnesius gyvens karantine.

Likusieji gyvūnai – šeši tigrai ir dvi laukinės katės – kol kas liko zoologijos sode vakarų Lenkijos mieste Poznanėje.

Beveik tūkstantį kilometrų iki Lenkijos sienos įveikęs sunkvežimis vienu metu susidūrė su Rusijos tankais ir turėjo vengti Žitomyro regiono, kurį subombardavo besiveržiančios rusų pajėgos, pranešė zoologijos sodo atstovas.

Pasienyje gyvūnai buvo perkelti į lenkų sunkvežimį, o ukrainietis vairuotojas grįžo namo pas vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.