Neįprastas radinys vyro drabužiuose: nelegaliai per sieną bandė pranešti 52 roplius

JAV pasienio pareigūnai sučiupo laukinių gyvūnų kontrabandininką, mėginusį kirsti sieną iš Meksikos į Jungtines Valstijas. Vyro drabužiuose buvo daugiau nei 50 roplių, o jį sučiupo praėjus vos dienai po to, kai jam buvo pareikšti kaltinimai dėl 1700 gyvūnų nelegalaus pervežimo į JAV.

Ropliai buvo sudėti į maišelius ir paslėpti drabužiuose. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Ropliai buvo sudėti į maišelius ir paslėpti drabužiuose. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-11 18:28

Amerikietis buvo sulaikytas vasario 25 d. JAV muitinės ir pasienio apsaugos pranešime teigiama, kad pasieniečiai sustabdė vyrą patikrinimui, o atlikus asmeninę apžiūrą paaiškėjo, kad maišeliuose, kurie buvo paslėpti vyro striukėje, kelnių kišenėse ir kirkšnių srityje, tūnojo 52 gyvi ropliai – devynios gyvatės ir 43 driežai.

„Kontrabandininkai stengsis visais įmanomais būdais išgabenti savo krovinius, šiuo atveju – gyvus roplius, per sieną“, – pranešė muitinės ir pasienio apsauga. Jame priduriama, kad roplių slėpimas drabužiuose kelia pavojų gyvūnų sveikatai ir saugumui.

Tyrėjai teigia, kad pranešimai iš kaltinamojo telefono tariamai rodo, kad su juo dirbo ir kiti kontrabandininkai. „Ačiū Dievui, jie nieko nerado“, – 2016 m. jam pranešė vienas įtariamas kontrabandininkas. „Todėl aš visada sakau, kad vėžliai yra rizikingi. Jie yra stambūs. Šiandien jaudinausi, bet stengiausi atrodyti ramus“.

San Ysidro perėja yra ketvirtas pagal užimtumą sienos kirtimo punktas pasaulyje, kurioje per dieną sieną vidutiniškai kerta 70 000 transporto priemonių ir 20 000 pėsčiųjų. Dėl to perėja yra pagrindinis nelegalios prekybos laukiniais gyvūnais centras. Anksčiau pareigūnai ten konfiskavo tigrų jauniklius, papūgas ir kovinius gaidžius, taip pat gyvūninės kilmės produktus, įskaitant žuvų pūsles, vėžlių kiaušinius, dramblio ir banginių kaulus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.