Prieš 17 metų iš zoologijos sodo pabėgęs flamingas – gyvas ir sveikas: apsigyveno Teksase

Kovo mėnesį žvejys patvirtino, kad 2005 m. iš Kanzaso zoologijos sodo pabėgęs flamingas dabar gyvena Teksase.

Flamingai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Flamingai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Flamingai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Flamingai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-02 11:42

2005 m. vėjuotą dieną Vičitoje (Kanzaso valstija) flamingas, pavadintas nr. 492, pabėgo. Zoologijos sodo darbuotojai pamiršo nukirpti flamingo sparnus – tai neskausminga procedūra, kuri neleidžia paukščiams išskristi iš zoologijos sodo.

Specialistai nerimavo dėl flamingo likimo, nes aplink nėra kitų gentainių ir aplinkos, tinkamos jo poreikiams.

Deividas Foremanas,žvejys ir gisas iš Teksaso, šių metų kovo 10 d. su draugu išplaukė pasiplaukioti valtimi.

Jo klientai dažnai teigia matantys flamingus, supainiodami juos su mažesnėmis, bet taip pat rausvomis rožinėmis girnovėmis. Jis kantriai jiems aiškino, kad Teksase flamingų nėra. Jis tai pasakė šimtams žmonių.

Tačiau šią dieną jis negalėjo patikėti savo akimis. Tai buvo aukštas, elegantiškas paukštis, stovintis ant vienos kojos, kaip dažnai daro flamingai. Jis kiek galėdamas priartino savo telefono kamerą, bandydamas užfiksuoti įrodymus to, kas atrodė neįtikėtina.

Teksaso laukinės gamtos pareigūnai sakė, kad tai tikrai nr. 492. Jis buvo pavadintas taip, nes ant vienos iš kojų buvo uždėtas žiedas su šiuo numeriu nuo tada, kai 2003 m. paukštis atvyko į zoologijos sodą iš Tanzanijos.

Žvejai buvo per toli, kad matytų žiedą. Tačiau Julie Hagen, Teksaso parkų ir laukinės gamtos departamento specialistė, sakė, kad nr. 492 buvo pastebėtas toje pačioje vietoje ir tuo pačiu metų laiku, kaip ir praėjusiais metais.

„Neturime pagrindo manyti, kad tai koks nors kitas flamingas“, – sakė ji. Tai patvirtino, kad Nr. 492, kurio amžius yra maždaug 20 metų, vis dar yra ištvermingas, nepaisant to, kad gyvena vienas.

Nr. 492 buvo vienas iš 40 flamingų, atvykusių į Kanzaso zoologijos sodą 2003 m. Dauguma paukščių buvo maždaug 3 metų amžiaus.

Liepos 4 d. flamingas nr. 492, kartu su kitu flamingu nr. 347, išskrido. Nr. 347 daugiau niekada nebuvo pastebėtas ir greičiausiai nei neišgyveno žiemos, tačiau nr. 492, Teksase rado sau tinkamą aplinką. Flamingai laisvėje gali išgyventi apie 40 metų.

Parengta pagal „The New York Times“ inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.