Vilniuje ant įmonės biuro stogo vasarą apsigyvens bitės

Daugeliui Lietuvos įmonių tvarumo, aplinkosaugos idėjų įgyvendinimas tampa kasdienybe. „Tačiau labai svarbu būti budriems, nes tvarumas verslo strategijoje neretai tampa tik dar viena deklaracija pritraukti pirkėją. Standartinės tvarumo gairės turi atliepti tikrai tvarų pokytį, o šis nėra pasiekiamas be vartotojų sąmoningumo ugdymo,“- sako „Manjana“ administracijos ir kokybės vadovė Inga Talačkienė ir pabrėžia, kad vartotojas pats turi būti atidus.

Šiais metais įmonė nusprendė prisidėti prie miesto bitininkystės projekto „Urbanbee“ ir ant savo biuro stogo Vilniuje įkurdinti bičių avilius.<br> Lrytas TV nuotr.
Šiais metais įmonė nusprendė prisidėti prie miesto bitininkystės projekto „Urbanbee“ ir ant savo biuro stogo Vilniuje įkurdinti bičių avilius.<br> Lrytas TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 3:14 PM

„Manjana“ prekiauja valymo, higienos, dezinfekcijos priemonėmis, vienkartiniais indais. Būtent vienkartinius valgymo įrankius laikydama rankoje, Inga Talačkienė pabrėžia, kad ne viskas, kas panašu į aplinkai draugišką produktą, tokiu ir yra. „Pavyzdžiui, šiuos įrankius daugelis pirkėjų laiko ekologiškais, natūraliai irstančiais, o iš tiesų tai yra plastiko ir pjuvenų mišinys, kurį šalinti yra daug sunkiau nei plastiką.

Šio gaminio neįmanoma surūšiuoti, po panaudojimo tokie įrankiai keliauja tik į deginimą“, – įžvalgomis dalinasi Inga Talačkienė. Ji kviečia atidžiai vartoti ir atkreipia dėmesį, kad kartais mažiau yra daugiau. Net ir savo buityje rinkdamiesi koncentruotas valymo priemones mes galime išvengti daugybės pakuočių, kurių atvežimui sutaupysime ir kuro, ir žmogiškųjų resursų.

„Manjana“ nuolatos užsiima ne tik vartotojų švietimu, bet ir inicijuoja tvarius projektus. Šiais metais įmonė nusprendė prisidėti prie miesto bitininkystės projekto „Urbanbee“ ir ant savo biuro stogo Vilniuje įkurdinti bičių avilius.

Televizijos laida „Švarūs miestai – švari Lietuva“ kviečia žiūrėti, kaip laidos vedėja Justė Zinkevičiūtė tvarumo idėjų ieškoti keliaus į Dzūkiją, kur jų apstu.

Alytuje įsikūrusi gamybinė įmonė „Traidenis“ pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti nuotekų valymo įrenginius ir talpas iš stiklaplasčio vyniojimo technologijos būdu. Tai leido įmonei padidinti gamybinius pajėgumus, sumažinti pagrindinių žaliavų sunaudojimą, stiklaplasčio atliekų kiekį, o kartu sumažinti ir taršą aplinkai. „Žinoma, tokia „Traidenio“ evoliucija įvyko ne per vieną naktį ir vis dar vyksta“, – patirtimi dalinosi bendrovės generalinis direktorius Sigitas Leonavičius.

Dzūkiją būtų sunku įsivaizduoti be miškų. Po juos kartu su Juste vaikščios „Dzūkijos mediena“ direktorius Marius Valukynas, kuris papasakos, kaip jų bendrovė padeda miškų savininkams tvariai vykdyti ūkinę veiklą savo miško sklypuose ir paneigs ne vieną mitą apie miškus ir jų kirtimus. „Dzūkijos mediena“ ne tik atlieka visus miškų ir su miško ranga susijusius darbus, bet ir patys iš miško kirtimo atliekų bei šakų gamina bei tiekia biokurą.

O kaip sumažinti sąskaitas už šildymą? Kaip taupyti energiją daugiabučiuose namuose? Ką galime padaryti kiekvienas, kad pasirūpintume mažesne savo namų šildymo sąskaita? Į šiuos klausimus mums atsakys „Alytaus šilumos tinklų“ generalinis direktorius Mindaugas Nevardauskas. Žiūrėkite laidą „Švarūs miestai – švari Lietuva“ šeštadienį, 11 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.