Kauno aplinkosaugininkai sulaikė du tinklininkus: gresia susimokėti daugiau nei 4 tūkst. eurų

Balandžio 8 d. naktį Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą apie žvejybą ne mėgėjų žvejybos įrankiais Kauno rajone Nevėžio upėje. Nuvykę į įvykio vietą aplinkosaugininkai sulaikė du asmenis, žvejojusius statomaisiais tinklais.

Tuos pačius pažeidėjus aplinkosaugininkai sulaikė antrą kartą per dvi savaites.<br>AAD nuotr. 
Tuos pačius pažeidėjus aplinkosaugininkai sulaikė antrą kartą per dvi savaites.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Apr 11, 2022, 9:49 AM

Asmenis, Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai žvejojant draudžiamais žvejybos įrankiais sulaikė antrą kartą per dvi savaites.

Šį kartą pažeidėjai žvejojo 5 statomais tinklais ir neteisėtos žvejybos metu sugavo 1 lydeką, 3 lynus, 3 šapalus, 2 žiobrius, 28 karšius, 4 kg kuojų ir plakų. Iš asmenų paimti 5 statomieji tinklai ir guminė valtis ir žuvys.

Už neteisėtai pagautą žuvį pažeidėjams teks atlyginti gamtai padarytą žalą, siekiančią 3900 eurų. Taip pat jiems gresia administracinė bauda iki 300 eurų ir ne mėgėjų žvejybos įrankių ir priemonių konfiskacija.

„Labai svarbu suprasti tai, kad žuvų nešto metu gaudydami žuvis pirmiausia kenkiate jų populiacijos tęstinumui ir būsimiems savo laimikiams. Todėl norime atkreipti žvejų dėmesį, kad iki balandžio 30 d. vis dar galioja draudimas gaudyti lydekas.

Be to iki gegužės 15 d. draudžiama gaudyti salačius, kiršlius, o sterkus – iki gegužės 30 d.“, – sako Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnė Gedvilė Kimbirauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.