Už nelegalią medžioklę teks susimokėti beveik 14 tūkst. eurų: sumedžiota tauriojo elnio patelė ir jauniklis

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Akmenės rajone, „Ašvėnų“ medžiotojų klubo medžioklės plotų vienete, sulaikė asmenį, neteisėtai sumedžiojusį tauriojo elnio patelę ir jauniklį.

Taurusis elnias.<br>R.Barausko asociatyvi nuotr.
Taurusis elnias.<br>R.Barausko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Aug 8, 2022, 10:36 AM

Šiaulių aplinkosaugininkai nustatė, kad asmuo draudžiamu laiku sumedžiojo limituojamus gyvūnus – tauriojo elnio patelę su jaunikliu.

Be to, aiškinantis įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad tauriojo elnio patelę ir jauniklį neteisėtai sumedžiojo teisės medžioti neturintis asmuo, iš jo tėvui priklausančio mažo kalibro graižtvinio šautuvo.

Už šiurkštų administracinį nusižengimą asmeniui bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Iš pažeidėjo tėvo aplinkosaugininkai paėmė ginklą su optiniu taikikliu, tauriojo elnio jauniklį ir patelę.

Asmeniui gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo 1 iki 5 metų. Taip pat teks atlyginti gyvūnijai padarytą žalą – 12056,64 eurus.

Kadangi pažeidėjas neteisėtai sumedžiojęs du tauriuosius elnius neturėjo teisės medžioti ir leidimo laikyti nešioti ginklus, tolimesnis tyrimas perduotas policijos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.