Pažeidėjai nepasimoko: aplinkosaugininkai vėl sučiupo jau baustą tinklininką

Rugsėjo 2 d. Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę pranešimą, kad Šakių r. Sintautų tvenkinyje pastatyti tinklai, nusprendė surengti pasalą ir taip nustatė pažeidimą padariusį asmenį. Be ežere pastatytų tinklų, aplinkosaugininkai pažeidėjo sodybos ūkinėse patalpose rado dar vieną tinklą.

Be ežere pastatytų tinklų, aplinkosaugininkai pažeidėjo sodybos ūkinėse patalpose rado dar vieną tinklą.<br>AAD nuotr. 
Be ežere pastatytų tinklų, aplinkosaugininkai pažeidėjo sodybos ūkinėse patalpose rado dar vieną tinklą.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Sep 6, 2022, 3:15 PM

Aplinkosaugininkai, atvykę į pranešėjo nurodytą vietą, prie vieno iš lieptelių Sintautų tvenkinyje rado pastatytus 4 žvejybinius tinklus.

„Suorganizavome pasalą ir greitai nustatėme pažeidėją – jis sukiojosi netoliese ir atidžiai stebėjo savo tinklus. Į tinklus buvo įkliuvusios dvi kuojos, du plakiai ir ešerys“, – sakė Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Tomas Zemlianskis.

Pažeidėjui teko atsisveikinti su tinklais ir neteisėtai sugauta žuvimi. Be to, gresia bauda iki 300 eurų, žala žuvų ištekliams – 24 Eur 60 ct.

„Kad išsiaiškintume, ar asmuo neteisėtai nelaiko daugiau tinklų, apieškoję pažeidėjo namus ir ūkinės paskirties pastatus radome statomąjį tinklą. Dėl neteisėtai laikomo ne mėgėjų žvejybos įrankio asmeniui gresia dar 200 eurų bauda“, – teigė T.Zemlianskis.

Aplinkosaugininkams sulaikytas asmuo žinomas, jis dar šių metų gegužės mėnesį Šakių r. Totorviečių tvenkinyje neteisėtai žvejojo 6 statomaisiais tinklais, vėliau jo namuose ūkinėse patalpose buvo rasti dar 45 statomieji tinklai.

Aplinkosaugininkai dėkoja pilietiškiems asmenims už pranešimus ir primena, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.