Biržų rajone sumedžiotas milžiniškas šernas: žvėris svėrė beveik 300 kg

Biržų rajone medžiotojui Romualdui Virinui pavyko nušauti tikrai įspūdingą žvėrį – beveik 300 kilogramų sveriantį šerną. Apie tokio dydžio šerną, sako medžiotojas, yra girdėjęs tik kalbas, tačiau pačiam tokį ne tik sumedžioti, bet ir apskritai pamatyti pasiseka pirmą kartą.

Šernas svėrė apie 280 kg. <br>R.Virino nuotr. 
Šernas svėrė apie 280 kg. <br>R.Virino nuotr. 
Šernas svėrė apie 280 kg. <br>R.Virino nuotr. 
Šernas svėrė apie 280 kg. <br>R.Virino nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 4:43 PM

„Panašaus dydžio nesame matę. Esam girdėję, kad prieš 30–40 metų yra nušovę panašų, maždaug 300 kg sveriantį šerną, bet iš nuogirdų. Bent mano medžioklės istorijoje tikrai nebuvo tokio šerno sumedžiota“, – portalui lrytas.lt sakė R.Virinas.

Nors viso šerno pasverti nepavyko, tą medžiotojai padarė kitą dieną, tvarkydami mėsą. „Viso pasverti nepavyko, todėl svėrėmė gabalais. Nutarėme, kad nemažiau 280 kg“, – sakė medžiotojas.

Įspūdingo dydžio šernas taip pat buvo ir nepasiruošęs kristi po taiklaus šūvio – į pagalbą medžiotojams teko pasikviesti medžioklinius šunis.

„Būtume galėję jį atrasti patys, bet jis buvo sužeistas, o sužeistas šernas labai pavojingas. Jis ir meškai prilygtų, nes turi iltis. Jei puls, žmogų turbūt ir per pusę perplėštų“, – pasakojo R.Virinas.

Šio gausaus laimikio mėsa dabar yra tiriama, o jei paaiškės, kad ji tinkama vartojimui, medžiotojai ruoš konservus ir siųs juos į Ukrainą. Prisiminimui R.Virinas planuoja pasilikti tik milžiniško šerno iltis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.