Kraupus vaizdas Palangoje: paplūdimyje rasti 8 negyvi šernai ir 2 ruoniai

Ketvirtadienio rytas Palangos paplūdimyje žmones nustebino nemaloniais radiniais – ant smėlio rastos net 8 šernų gaišenos, o visai netoli Palangos tilto gulėjo ir negyvas ruonis.

Paplūdimyje rastas negyvas šernas. <br>E.Mikaliūnės nuotr. 
Paplūdimyje rastas negyvas šernas. <br>E.Mikaliūnės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 3:55 PM, atnaujinta Nov 4, 2022, 6:10 PM

„Nuaras“ portalui lrytas.lt patvirtino, kad paplūdimyje iš ties rasti du negyvi ruoniai. Sužeisti ar negyvi ruoniai paplūdimyje randami jau nebe pirmą kartą, tačiau net 8 šernų gaišenos nustebino ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovą Rosvaldą Gorbačiovą.

„Tai yra neįprastas vaizdas, kad šernai būriu bėgtų į vandenį, lyg suicidinio akto. Galime tik spėlioti, dėl kokių priežasčių šernai puolė į vandenį. Mūsų specialistai sako, kad jie gali būti paveikti būtent afrikinio kiaulių maro, nes šernams susirgus šia liga pakyla temperatūra, juos troškina.

Matyt, norėdami atsivėsinti ar atsigerti gyvūnai ir puolė į vandenį. Toks galėtų būti logiškiausias paaiškinimas“, – portalui lrytas.lt sakė R.Gorbačiovas.

Pasak jo, pirmasis pranešimas apie kritusį šerną gautas dar 9 val. ryto. Kiek vėliau sulaukta ir kito pranešimo apie dar 6 negyvus šernus. Iš viso, pasak VMVT atstovo, paplūdimyje rasti net 8 negyvi šernai.

Ar šernai iš tiesų sirgo afrikiniu kiaulių maru, dar nėra aišku. Tyrimų rezultatų VMVT atstovai tikisi sulaukti pirmadienį, o R.Gorbačiovas primena, kad radus negyvą šerną jokiu būdu nereikėtų prie jo artintis ar liesti.

„Lietuvoje yra afrikinio kiaulių maro židinių, todėl yra įpareigojimas teikti informaciją ir pranešti apie rastą šerno gaišeną. Rekomenduojama jų neliesti, nebandyti tempti ar pan., nes nežinome, dėl ko jie krito. Ši liga yra virusinė, todėl labai greitai plinta ir žmogus gali pernešti tą ligą“, – primena VMVT atstovas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.