Meros upėje sulaikytas dar vienas žeberklininkas: žalos gamtai padaryti nespėjo

Per akcijos „Lašiša“ reidą Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai Švenčionių rajone Meros upėje nustatė asmenį, bandžiusį žeberklu pasigauti žuvų. Pažeidėjas žuvų sugauti nespėjo ir žalos gamtai nepadarė.

Žeberklas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Žeberklas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

2022-11-17 17:34

„Tęsiantis akcijai „Lašiša“ pareigūnai aktyviai dalyvauja šioje akcijoje, organizuoja reidus, budi lašišinių žuvų migracijos ir neršto vietose. Prioritetą teikiame nusižengimų prevencijai, visada siekiame užkirsti kelią galimam neteisėtam lašišų ir šlakių išteklių naudojimui“, – sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Tomas Ūsaitis.

Pažeidėjas žuvų sugauti nespėjo ir žalos gamtai nepadarė, bet už žvejybą draudžiamais įrankiais jam teks sumokėti nuo 120 iki 300 eurų baudą ir atsisveikinti su bridkelnėmis, prožektoriumi ir žeberklu.

Primename, kad už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 eurų žalos apskaičiavimo bazinis įkainis, taip pat skaičiuojama žala gamtai ir už žuvies ikrus. Jei žala šioms žuvims padaroma gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose žalos atlyginimo dydis skaičiuojamas taikant trigubą bazinį įkainį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.