Kauno mariose agresyvų tinklininką nufilmavo žvejys: iš įvykio vietos pasišalino, bet išsisukti nepavyko

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informacijos iš žvejo mėgėjo, kad Kauno mariose, Kaišiadorių rajone, Darsūniškio kaime, traukiami tinklai.

Tinklininko sugautos žuvys. <br>AAD nuotr.
Tinklininko sugautos žuvys. <br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 5:13 PM, atnaujinta Nov 25, 2022, 5:26 PM

Nors pažeidėjas iš įvykio vietos pasišalino, aplinkosaugininkai jį greitai susekė. Asmeniui gresia susimokėti daugiau nei 5 tūkst. eurų, paimti 2 statomieji tinklai, valtis ir pagautos žuvys, teigiama departamento pranešime žiniasklaidai.

„Nedelsdami nuvykome į žvejo nurodytą vietą, bet pažeidėjas jau buvo pasišalinęs. Susitikę su pranešėju, gavome vaizdo įrašą ir taip atpažinome pažeidimą padariusį asmenį“, – pasakoja Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Žvejo pateiktoje medžiagoje buvo užfiksuotas brakonierius, traukiantis tinklus, taip pat nufilmuota, kaip jis grasina susidoroti, šaiposi ir demonstruoja lytinius organus.

Nustatyta, kad asmuo, pastatęs tinklus, yra gerai žinomas Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams ir ne kartą baustas už tokio pobūdžio pažeidimus, pažymima pranešime.

Neteisėtai tinklais žvejojusiam asmeniui gresia bauda iki 300 eurų. Už tinklais pagautus 47 karšius, 1 sterką ir 3 kg karosų teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – beveik 5 tūkst. eurų. Be to, krūmuose šalia žūklės vietos buvo rasta ir paimta guminė valtis su irklais.

„Visada nuoširdžiai dėkojame žmonėms, aktyviai teikiantiems mums informaciją. Taigi šįkart labai ačiū žvejui, nepabūgusiam pažeidėją dar ir nufilmuoti“, – pabrėžia D.Jurevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.