Švedijos zoologijos sodo darbuotojai nušovė tris pabėgusias šimpanzes

Švedijos zoologijos sodas ketvirtadienį pranešė turėjęs nušauti tris iš aptvaro pabėgusias šimpanzes, padėtis vis dar nėra kontroliuojama.

Švedijos zoologijos sodas. <br>SE/Scanpix nuotr. 
Švedijos zoologijos sodas. <br>SE/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 5:43 PM, atnaujinta Dec 15, 2022, 10:10 PM

Pasak bendrovės, valdančios Furuviko zoologijos sodą, esantį maždaug už 200 kilometrų į šiaurę nuo Stokholmo, ketvirtasis primatas paleidus šūvį buvo sužeistas. „Šimpanzė laikoma labai pavojingu gyvūnu. Jei toks gyvūnas išsigaus į zoologijos sodą, jis gali kelti grėsmę žmonių gyvybei“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Parkų ir kurortų“ atstovė Annika Troselius.

Penkios iš septynių zoologijos sodo šimpanzių pabėgo iš savo aptvaro trečiadienį netrukus po vidurdienio ir laisvai klaidžiojo po zoologijos sodą. Kaip jos pabėgo, kol kas nežinoma. Žiemą zoologijos sodas lankytojams uždarytas, tačiau darbuotojus teko evakuoti arba jie turėjo slėptis patalpose.

Sprendimas nušauti šimpanzes sulaukė griežtos kritikos socialinės žiniasklaidos svetainėse. Pasak zoologijos sodo, trankvilizatoriai „nebuvo alternatyva“.

„Norint iššauti anestetikus, reikia labai arti prieiti prie gyvūno. Be to, reikia 10 minučių laukti, kol raminamoji priemonė pradės veikti“, – sakoma zoologijos sodo pranešime.

Ketvirtadienio popietę keturi išgyvenę zoologijos sodo primatai buvo beždžionių pastate, bet dar nesugrąžinti į savo aptvarą, feisbuke pranešė Furuviko zoologijos sodas. „Tai reiškia, kad negalime leisti žmonėms laisvai vaikščioti po zoologijos sodą ir vis dar esame labai budrūs“, – teigė zoologijos sodas.

Šimpanzės pabėgo po kelių panašių incidentų Švedijoje. Spalio pabaigoje karališkoji kobra paspruko iš Stokholmo muziejaus po atviru dangumi ir gyvūnų parko „Skansen“, ji buvo dingusi maždaug savaitę, kol pati sugrįžo. Po mėnesio dvi didžiosios pilkosios pelėdos pabėgo iš to paties zoologijos sodo voljero, bet vėliau parskrido atgal.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.