Pabėgusios šimpanzės gaus karšto šokolado

Švedijos zoologijos sodo prižiūrėtojams penktadienį pavyko pasiekti kelias iš aptvaro pabėgusias šimpanzes ir parūpinti joms maisto bei vandens.

​Švedijos zoologijos sodo prižiūrėtojams penktadienį pavyko pasiekti kelias iš aptvaro pabėgusias šimpanzes ir parūpinti joms maisto bei vandens.<br>123RF nuotr.
​Švedijos zoologijos sodo prižiūrėtojams penktadienį pavyko pasiekti kelias iš aptvaro pabėgusias šimpanzes ir parūpinti joms maisto bei vandens.<br>123RF nuotr.
Švedijos zoologijos sodas. <br>SE/Scanpix nuotr.
Švedijos zoologijos sodas. <br>SE/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 7:03 PM

Švedijos naujienų agentūra TT pranešė, kad prižiūrėtojai ir veterinarijos gydytojas uždarė dalį namo, kuriame yra keturios pabėgusios beždžionės. Dabar prižiūrėtojai tiekia joms maistą ir šiltus gėrimus.

„Jos mėgsta karštą šokoladą, todėl jo ir gaus“, – sakė Annika Troselius, Furuviko zoologijos sodo ir parko, esančio maždaug už 150 kilometrų į šiaurę nuo Stokholmo, komunikacijos vadovė.

Prižiūrėtojai taip pat nori pastatyti šimpanzių name šildytuvus, nes gyvūnai atvėrė langus ir duris.

Kelios iš septynių parko šimpanzių trečiadienį pabėgo iš savo aptvaro. Keturios beždžionės liko šimpanzių name, bet neuždarytos aptvare, pranešė parkas. Todėl žmonėms dar neleidžiama laisvai po jį judėti.

Anksčiau zoologijos sodas pranešė saugumo sumetimais turėjęs nušauti tris gyvūnus, ketvirtasis buvo sužeistas. Baiminamasi, kad beždžionė gali būti nebegyva.

„Panaudojome dronus ir rytą matėme tris po namą bėgiojančias šimpanzes, – agentūrai sakė A. Troselius. – Deja, matėme, kad viena šimpanzė vis dar guli ant žemės. Iki šiol nepavyko prie jos priartėti tiek, kad veterinarai galėtų įvertinti sužalojimą, tačiau tai, kad ji guli taip ilgai, nėra geras ženklas“.

Vis dar neaišku, kaip gyvūnams pavyko pabėgti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas