Maisto atliekas mėtančio šiukšlintojo sugauti nepadėjo net kameros: skverą tenka kuopti kasdien

Bazilijonų skvere savivaldybė netgi įrengė vaizdo kamerą, bet ji taip ir nepadėjo nustatyti, kas kone kiekvieną rytą atneša krūvas lesalo paukščiams.

Skvere rytais atsiranda tai sumaltų lašinių, tai plovo.
Skvere rytais atsiranda tai sumaltų lašinių, tai plovo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2022, 11:54 AM

Pasenęs plovas ar sumalti lašiniai, avinžirniai ar kitos kruopos. Jau keli mėnesiai kažkas juos išpila Bazilijonų skvere paukščiams.

Savivaldybė dėl to gavo krūvas skundų ir visiems besipiktinusiems vilniečiams atsakyti gali vienodai: teritorija sutvarkyta. O kuopti maisto likučius tenka vos ne kiekvieną dieną.

Spėjama, kad pasenęs maistas atnešamas iš Halės turgavietėje įsikūrusių kavinių, bet to nustatyti nepavyko.

Lapkričio mėnesį gavusi prašymą savivaldybė ties Bazilijonų ir Pylimo gatvių sankryža įrengė valdomą vaizdo kamerą.

Dar viena tokia vaizdo kamera yra toliau, ties Bazilijonų ir Aušros Vartų gatvių sankirta.

Kai vaizdo kameros nepadėjo pričiupti maisto drabstytojo, savivaldybė net pasiūlė vilniečiams ar bendruomenėms savo lėšomis įsirengti daugiau vaizdo kamerų, kurios būtų įtrauktos į bendrą vaizdo stebėjimo sistemą.

Tik tokias vaizdo kameras įsirengusiems asmenims tektų patiems mokėti už elektros energiją, interneto ryšį, kartkartėmis įrangą nuvalyti.

Senamiesčio seniūnaitei Astai Baškauskaitei maisto drabstymo problema Bazilijonų skvere žinoma: „Kažkas taip lesina paukščius jau ne vieną mėnesį, bet neteko pastebėti tai darančio žmogaus.“

Nors A.Baškauskaitė pripažino, kad paukščiai, daugiausia balandžiai, Bazilijonų skvere lesinami jau ne vieną dešimtmetį, ragino šio įpročio atsisakyti.

„Neseniai čia įrengta vaikų žaidimo aikštelė, o paukščiai, kaip žinoma, platina ligas. Be to, yra civilizuotų būdų žiemą padėti sparnuočiams įrengiant lesyklas“, – minėjo A.Baškauskaitė.

Pasak jos, Bazilijonų skverui trūksta ne tik priežiūros, bet ir normalaus apšvietimo. Neseniai nudažius vieno pastato sieną ji jau kitą rytą buvo išterliota grafičiais.

234 - tiek vaizdo kamerų šiuo metu įrengta Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.