Sustiprinta žvejybos kontrolė vykdoma ir šventiniu laikotarpiu – žala gamtai viršija 2,6 tūkst. eurų

Aplinkos apsaugos departamentas primena – aplinkosaugininkai dirba ir šventiniu laikotarpiu. Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per pasalą Kūčių rytą Kintų polderio kanale nustatė du tinklininkus.

Aplinkos apsaugos departamentas primena – aplinkosaugininkai dirba ir šventiniu laikotarpiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aplinkos apsaugos departamentas primena – aplinkosaugininkai dirba ir šventiniu laikotarpiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Dec 30, 2022, 2:56 PM

Trečiadienį išaiškinti 4 asmenys, neteisėtai žuvį gaudę tinkliniais samčiais Karaliaus Vilhelmo kanale. Dar vienas pažeidėjas Dievyčio ežere žvejojo viršydamas leistinų žvejybos įrankių skaičių.

Ankstyvą Kūčių rytą Kintų polderio kanale aplinkosaugininkai po ledu pastebėjo du statomuosius tinklus. Per pasalą nustatyti du pažeidėjai, sugavę 3 lydekas ir 15 kg karosų. Už žvejybą draudžiamais žvejybos įrankiais jiems teks atlyginti žalą žuvų ištekliams – 945 eurus.

Tęsiant reidus, trečiadienį nustatytas asmuo, Šilalės rajono Padievyčio kaime Dievyčio ežere žvejojęs viršydamas leistinų įrankių skaičių. Jis naudojo 23 palaidines, nors vienos žvejybos metu leidžiama naudoti tik dvi. Pažeidėjui teks sumokėti ir už neteisėtai sugautas 4 lydekas – 940 eurų.

Trečiadienio naktį Šilutės pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir visuomeninės organizacijos „Lašišos dienoraštis“ nariais nustatė keturis asmenis, tinkliniais samčiais gaudžiusius žuvis Šilutės rajono Karaliaus Vilhelmo kanale. Pažeidėjai sugavo 49 upines nėges, taip padarydami 735 eurų žalą žuvų ištekliams.

Visiems asmenims pradėtos administracinės teisenos ir gresia baudos iki 300 eurų.

Aplinkosaugininkai dėkoja už pagalbą neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams, „Lašišos dienoraščio“ nariams ir pilietiškiems gyventojams.

Svarbu:

  • Vienos žvejybos metu galima naudoti 4 mėgėjų žvejybos įrankius, iš jų ne daugiau kaip 2 įrankius (Kuršių mariose – 3), kuriais žvejojama masalui naudojant žuvelę ar jos gabalėlį.
  • Nuo sausio 2 iki balandžio 30 d. žvejams mėgėjams draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę (išskyrus žvejybą Kuršių mariose ir žvejybą žuvies gabalėliu).
  • Bendras vienu metu naudojamų kabliukų skaičius negali viršyti 6 vienetų, išskyrus stintų ir seliavų žvejybą, per ją bendras kabliukų skaičius gali būti 12 vienetų.
  • Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti 1 šamą, ne daugiau kaip po 2 lydekas, sterkus, marguosius upėtakius, kiršlius, salačius, ūsorius, taip pat ne daugiau kaip po 3 vėgėles, ungurius, ne daugiau kaip po 5 šapalus, meknes (bendras šiame punkte nurodytų žuvų skaičius negali viršyti 5 vienetų) ir ne daugiau kaip 50 siauražnyplių vėžių.
  • Vienos žvejybos metu sugautų žuvų bendras svoris negali viršyti 5 kg, o Kuršių mariose – 7 kg. Primename, kad pranešti apie žvejybos ar kitus aplinkos apsaugos pažeidimus galite telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.