Palangoje įkliuvo neteisėtai tinklais prekiavęs asmuo: gresia nemenka bauda

Savaitgalį, Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai gavę informacijos, išaiškino asmenį, socialiniuose tinkluose prekiavusį žvejybiniais tinklais. Pažeidėjui gresia bauda iki 1200 eurų ir 8 tinklų konfiskacija.

Pažeidėjui gresia bauda iki 1200 eurų ir 8 tinklų konfiskacija.<br>AAD nuotr.
Pažeidėjui gresia bauda iki 1200 eurų ir 8 tinklų konfiskacija.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jan 9, 2023, 2:22 PM

Nevyriausybinės organizacijos „Lašišos dienoraščio“ atstovai, kreipėsi į aplinkosaugininkus ir informavo, kad asmuo, socialiniuose tinkluose paviešino skelbimą apie parduodamus žvejybinius tinklus.

Pareigūnai reagavo nedelsiant ir skubiai išaiškino tinklais prekiavusį asmenį. Aiškinantis aplinkybes nustatyta, kad asmuo prekiavo tinklais, neturint Aplinkos apsaugos agentūros išduoto prekybos žvejybos įrankiais leidimo.

Pažeidėjui už neteisėtą prekybą tinklais pradėta administracinė teisena.

„Atkreipiame dėmesį, kad fiziniams ir juridiniams asmenims prekiauti žvejybos įrankiais leidžiama tik stacionariose prekybos vietose ir turint leidimą. Šiuo atveju asmens prekybos tikslas buvo aiškus – neteisėtai įsigytus tinklus parduoti brakonieriams. Todėl labai svarbu, kad laiku nustatėme pardavėją ir brakonieriai tinklų panaudoti nebegalės“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Taip pat primename, kad, aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę vykdančiam kontrolės pareigūnui pareikalavus, asmuo, turintis neplombuotų žvejybos įrankių, privalo pateikti jų teisėtą įsigijimą patvirtinantį dokumentą.

„Mes, aplinkosaugininkai, labai vertiname visuomenės pagalbą. „Lašišos dienoraščio“ atstovų noras prisidėti saugant aplinką ir sprendžiant aplinkosaugos problemas yra reikšmingas. Mus vienija bendras tikslas – apsaugoti žuvų išteklius“,– pažymi M.Salys.

Pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus, prašom pranešti telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.