Darbingas savaitgalis ugniagesiams: iš kamino ištraukė pelėdžiuką, dėl kito paukščio teko ardyti namo sieną

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba dalijasi mielomis istorijomis iš darbingo savaitgalio – gelbėti teko du paukščius bei stirną.

Išgelbėtas pelėdžiukas buvo sveikas, nesusižeidęs ir sodybos šeimininkai labai džiaugėsi laiminga gelbėjimo operacijos pabaiga.<br>Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr. 
Išgelbėtas pelėdžiukas buvo sveikas, nesusižeidęs ir sodybos šeimininkai labai džiaugėsi laiminga gelbėjimo operacijos pabaiga.<br>Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 1:06 PM

„Gyvenime būna įdomių sutapimų. Štai šį savaitgalį Pelėdnagių kaime namo kamine įstrigo pelėdžiukas.

Savaitgalį Kėdainių rajone, Pelėdnagių seniūnijoje, Pelėdnagių kaime, vienos šeimos rytą sudrumstė nerimas: kamine girdėjosi neįprasti garsai, tarsi kažkas cypia. Kamine kažkas buvo įstrigęs. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai nežinojo ko tikėtis. Visi iš pradžių galvojo, kad gali būti įstrigusi kiaunė arba šeškas.

„Atidarėme ventiliacijos angą, ji buvo siaura, namo viduje ir prie krosnies nieko nesimatė. Kolega negalėjo ištraukti, tada aš kišau ranką su pirštine į tą angą, nes mano ranka plonesnė. Vos jį pasiekiau, užčiuopiau nelaimėlio nugarą, suėmiau jį tvirčiau už plunksnų, ir šiaip ne taip ištraukiau. O kai ištraukiau – smagiai juokėmės“, – pasakoja Kėdainių rajono savivaldybės ugniagesys gelbėtojas Žydrūnas Kiškis.

Spėkite, ką ištraukė? Ogi pelėdžiuką! Gelbėtojas sako, nesitikėjo, kad tai bus paukštis. Koks jausmas, kai trauki iš tamsos kažką ir nežinai ką ištrauksi?

„Nesvarbu, ką ištrauksi, vis tiek reikia kažkam įstrigusiam padėti“, – sako Ž.Kiškis.

Išgelbėtas pelėdžiukas buvo sveikas, nesusižeidęs ir sodybos šeimininkai labai džiaugėsi laiminga gelbėjimo operacijos pabaiga. Ugniagesiai gelbėtojai paliko paukštį pasisvečiuoti. Močiutė nuskubėjo pjaustyti mėsytę – norėjo pelėdžiuką pamaitinti.

Tai ne vienintelis savaitgalio nuotykis iš gyvūnijos pasaulio. Biržuose, Vytauto gatvėje, renovuojamo namo sienoje įstrigo paukštis. Ugniagesiai gelbėtojai nuardė dalį sienos ir jį išlaisvino.

Ignalinos rajone, Vidiškių seniūnijoje, Vidiškių kaime, ugniagesiai gelbėtojai vadavo stirną, įstrigusią tarp metalinių tvoros, juosiančios Vidiškių dvarą, strypų. Stirna nenukentėjo, ją ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino ir paleido į gamtą“, – dalijasi Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.