Per akimirką nuo baisaus likimo: su žmona kubile atsipalaidavusį vyrą užpuolė puma

Kolorado valstijos parkų ir laukinės gamtos apsaugos tarnyba pranešė apie neįprastą incidentą – vyrui ilsintis sukūrinėje vonioje, jį užpuolė puma.

Puma. <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Puma. <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-02 14:21, atnaujinta 2023-04-02 14:22

„Nors vyras patyrė tik nedidelius sužalojimus, į šį incidentą žiūrime rimtai“, – sakė laukinės gamtos specialistas Seanas Shepherdas.

Nukentėjęs vyras pasakojo, kad kovo 18 d. jiedu su žmona ilsėjosi sūkurinėje vonioje, kai pajuto, kaip kažkas griebė jam už galvos. Jiedu buvo išsinuomavę poilsio namelį miškingoje vietovėje.

„Jis ir jo žmona pradėjo šaukti bei taškyti vandenį ant gyvūno. Nukentėjusiojo žmona paėmė žibintuvėlį ir pašvietė juo į gyvūną, kuris, kaip paaiškėjo, buvo kalnų liūtas“, – pranešė Kolorado valstijos parkų ir laukinės gamtos apsaugos tarnyba.

Porai pavyko išgąsdinti gyvūną ir saugiai grįžti į namelį.

Jie paskambino nuomojamo būsto savininkui, kuris lyg tyčia buvo Kolorado parkų ir laukinės gamtos tarnybos darbuotojas.

Vyro viršugalvis buvo šiek tiek apdraskytas, tačiau jis atsisakė medicininės pagalbos. Pareigūnai patvirtino, kad įbrėžimai atitinka kalnų liūtų nagus.

Pareigūnai nedelsdami pradėjo ieškoti gyvūno, tačiau dėl žemos temperatūros ir sušalusio sniego ant žemės nepavyko rasti jokių kalnų liūtų pėdsakų. Šalia namelio taip pat buvo paspęsti ir spąstai.

Tai buvo pirmas kalnų liūto išpuolis prieš žmogų Kolorade šiais metais ir 24-as fiksuotas užpuolimas, kurio metu buvo sužalotas žmogus, nuo 1990-ųjų.

„Manome, kad tikėtina, jog kalnų liūtas tamsoje matė judančią žmogaus galvą, tačiau neatpažino žmonių, buvusių kubile“, – pranešime spaudai sakė S.Shepherdas. „Pora pasielgė teisingai, sukeldama triukšmą ir šviesa išgąsdindama pumą“.

Kolorado parko atstovai CNN patvirtino, kad kalnų liūtas kol kas nerastas. Darbuotojai toliau naršo vietovę ir iškabino ženklus, kuriuose prašo visuomenės pranešti apie pastebėtus kalnų liūtus.

Kolorado parkų ir laukinės gamtos tarnybos duomenimis, Kolorado kalnų liūtų populiacija siekia nuo 3 000 iki 7 000 kačių. Plėšrūnai, kurie paprastai vengia žmonių, dažniausiai medžioja stambius žolėdžius gyvūnus, pavyzdžiui, elnius ir briedžius. Suaugę patinai gali siekti 2,5 m ilgio ir sverti vidutiniškai 75 kg.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.