Stulbinantis svečias Vilkaviškio degalinėje: eilėje stovėjo stirniukas

Pirmadienį Vilkaviškio degalinėje užfiksuotas neeilinis svečias – eilėje kuo ramiausiai stovėjo stirnos jauniklis. Gyvūnėlis neišsigando nei garsų, nei jį kalbinusių žmonių, o tik smalsiai dairėsi aplink.

Stirniukas degalinėje. <br>lrytas.lt koliažas. 
Stirniukas degalinėje. <br>lrytas.lt koliažas. 
Stirniukas degalinėje. <br>Stop kadras. 
Stirniukas degalinėje. <br>Stop kadras. 
Stirniukas degalinėje. <br>Stop kadras. 
Stirniukas degalinėje. <br>Stop kadras. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 7:52 PM

Vilkaviškio medžiotojų ir žvejų draugijos narys, medžiotojas Andrius Rapalas sako, kad stirnos jau ilgai ganosi šalia degalinės, esančios priemiestyje, ir tikėtina, kad į ją užsukęs stirniukas – tas pats, kuris prieš mėnesį blaškėsi Vilkaviškio centre.

„Žmonės taip pat kalba, jog šis jaunikliukas Šeimenos seniūnijoje vaikščiojo per gyventojų kiemus, žmonės jam duodavo valgyti, taip jis priprato prie žmonių.

Taip būna, kai žmonės jauniklius pradeda maitinti, tada jie nebemoka patys maistu pasirūpinti. Kodėl taip pirmiausiai nutiko?

Galimai stirniukas priėdė rapsų. Dažnai nutinka, kai stirnos persivalgo rapso, jos tampa tarsi paralyžiuotos, o žmonės, matydami, kad jos nebaikščios, pradeda jas glostyti. Taip jos gali priprasti ir nebebijoti žmonių. Įvairių variantų gali nutikti“, – apie tokį stirniuko elgesį svarstė medžiotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.