Žinia žvejams: nuo šiandien leidžiama gaudyti karšius

Aplinkos ministerija informuoja, kad nuo šeštadienio Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje esančiuose vandens telkiniuose jau galima gaudyti karšius, taip pat nebedraudžiama jų žvejyba 400 m zonoje apie Dabintos pusiasalį Kauno mariose.

Žvejyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žvejyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 9:19 AM

Primename, kad žuvų apsaugai neršto metu Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nustatyta, kad pagrindinėje Kauno marių žuvų nerštavietėje – 400 m zonoje apie Dabintos pusiasalį nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. žvejyba draudžiama. Šiuo laikotarpiu neršiančius karšius draudžiama gaudyti ir Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje esančiuose vandens telkiniuose (išskyrus polderius).

Mėgėjų žvejybos taisyklėse nustatyta išlyga, kad jose nurodyti draudimai negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė. Šiais metais paskutinioji draudimo diena yra šeštadienis.

Žvejai neturėtų užmiršti, kad iki gegužės 31 d. draudžiama žvejoti sterkus, o gegužės 15 d. prasidėjęs žiobrių žvejybos draudimas tęsis iki birželio 15 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas