Aplinkos apsaugos komitetas: balsavimas dėl naktinių taikiklių Seime bus nukeltas

Trečiadienį Aplinkos komiteto posėdyje nuspręsta daryti pertrauką dėl naktinių taikiklių draudimo medžioklėje balsavimo Seime, kol bus užregistruoti ir priimti lydintieji teisės aktai. Už pasiūlymą nukelti balsavimą Seime balsavo 5 komiteto nariai, prieš – 3, susilaikė – 1.

Trečiadienį Aplinkos komiteto posėdyje nuspręsta daryti pertrauką dėl naktinių taikiklių draudimo medžioklėje balsavimo Seime, kol bus užregistruoti ir priimti lydintieji teisės aktai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečiadienį Aplinkos komiteto posėdyje nuspręsta daryti pertrauką dėl naktinių taikiklių draudimo medžioklėje balsavimo Seime, kol bus užregistruoti ir priimti lydintieji teisės aktai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 12:48 PM

Socialdemokratas L. Jonauskas pasiūlė nukelti balsavimą ir įpareigoti iniciatorius Arvydą Pocių ar Justiną Urbonavičių parengti lydinčiuosius teisės aktų projektus ir tada juos bei Seimo narių siūlymus Medžioklės įstatymui svarstyti kitame komiteto posėdyje.

Jam pritarė premjerė I. Šimonytė, pabrėždama, kad pirminis įstatymo projektas pasikeitė į „atvirkščią“, todėl lydintieji įstatymai yra būtini.

„Įprastai įstatymai būna pateikiami paketu, todėl noriu priminti, kad L. Jonausko pirminis projektas buvo toks, kad jam nereikėjo tų teisės aktų, apie kuriuos dabar kalba Teisės departamentas. Kadangi svarstymo stadijoje projektas pasikeitė iš esmės į atvirkščią. Jei yra kitoks projektas, turi būti parengti ir lydintieji, kurie yra su tuo susiję. Man atrodo, visiškai logiškas pasiūlymas, nes jų nebūtų reikėję, jeigu Seimas būtų svarstęs projektą tokį, kokį buvo pateikęs pačioje pradžioje“, – kalbėjo premjerė.

Posėdyje turėjo būti nagrinėjami trys pasiūlymai, pateikti Seimo narių Lino Jonausko, Ievos Pakarklytės ir premjerės Ingridos Šimonytės.

L. Jonausko projekte buvo numatyta drausti naktinius taikiklius, kovinius šunis, lankus bei naktinei medžioklę su šunimis. Premjerės I. Šimonytės pasiūlymas panašus į L. Jonausko, tačiau jame nebuvo įtrauktas punktas dėl naktinės medžioklės su šunimis.

I. Pakarklytės pasiūlymu buvo norima grąžinti Medžioklės įstatymo projektą į pradinę būseną, kokią inicijavo L. Jonauskas.

ELTA taip pat primena, kad įteisinti naktinių, lazerinių, termovizorinių taikiklių ir jų priedų prie optinių taikiklių naudojimą medžioklėje siekiama nuo 2015 m. Ankstesniais metais šie siekiai buvo argumentuojami afrikiniu kiaulių maru. 2021 m., motyvuojant karo grėsme ir parama Ukrainai, buvo pakeisti keli LR Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo 3, 13 bei 37 straipsniai ir įteisintas naktinių taikiklių naudojimas civilinėje apyvartoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.