Šnaresys krūmuose patraukė grybautojų dėmesį, tačiau to išvysti nesitikėjo: šulinyje rado šerną

Apleistoje sodyboje į tuščią šulinį įkritęs šernas liko gyvas, bet gelbėtojai bijojo prie agresyvaus laukinio gyvūno prieiti artyn, todėl buvo nutarta jį nušauti.

Pamatęs žmones šernas ėmė blaškytis po duobę.<br>V.Balkūno nuotr.
Pamatęs žmones šernas ėmė blaškytis po duobę.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2023, 10:37 AM

Grybaudami Biržų rajone, Ančiškių kaimo apylinkėse, žmonės netyčia užsuko į apleistą sodybą.

Krūmynuose užgirdę keistą šnaresį grybautojai pasuko artyn. Ten jie išvydo šulinį, o jame – įkritusį šerną. Akmenimis apibetonuotas šulinio rentinys buvo sulig žemės paviršiumi ir neuždengtas. Kiemas apaugęs karklais ir aukšta žole, todėl šulinio nebuvo matyti.

Maždaug pustrečio metro gylio šulinys yra išdžiūvęs, be vandens. Pamatęs žmones šernas ėmė blaškytis po duobę.

Gelbėti nelaimėlio atskubėjo Vabalninko komandos ugniagesiai. Bet nežinodami, kaip elgsis žmones pamatęs šernas, gelbėtojai nesiryžo leistis į duobę.

„Ne kartą teko iš degančio tvarto varyti kiaules, arklius ir karves, tai reikėdavo labai saugotis, kad koks gyvulys ant tavęs neužlėktų. Panikos apimti gyvuliai lėkdavo stačia galva į mus. Šernas irgi būtų puolęs, čia net kalbos nėra“, – dėstė ugniagesiai.

Bendrojo pagalbos centro operatoriai irgi patarė gelbėtojams palaukti, kol atvyks medžiotojai ir nuspręs, kaip pasielgti su laukiniu žvėrimi. Nenorėdami rizikuoti medžiotojai nutarė šerną nušauti. Tada ugniagesiai kopėčiomis nusileido į šulinį ir ištraukė maitą.

„Sumedžiojo, nes ištraukti gyvą šerną iš šulinio nebuvo galimybės. Jei žvėris jaučia pavojų, jis puola, artyn neprieisi. Čia lygiai toks pat principas kaip ir su šunimi – kuo daugiau spaudi į kampą, tuo labiau ginasi“, – kodėl šerną teko nušauti, paaiškino Ančiškių medžiotojų būrelio vadovas Vaidas Liukpetris.

Į sodybą užklydęs šernas tiesiog nepastebėjo žole ir karklais apaugusios atviros angos ir įkrito į šulinį. Gali būti, kad šernas buvo pabaidytas vilkų, kurių čia į valias. Paprastai šernų bandai vadovauja suaugusi šernė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo