Atmintinomis dienomis siūloma pagerbti veterinarus ir gyvūnų globėjus

Seimas linkęs į atmintinų dienų sąrašą įtraukti dvi naujas dienas: balandžio paskutinį šeštadienį – Tarptautinę veterinarijos dieną ir spalio 4-ąją – Pasaulinę gyvūnijos ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, dieną.

Didžiausios Lietuvoje gyvūnų ligoninės ir gyvūnų gydymo bei sveikatinimo komplekso atidarymas. <br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr. 
Didžiausios Lietuvoje gyvūnų ligoninės ir gyvūnų gydymo bei sveikatinimo komplekso atidarymas. <br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 6:16 PM, atnaujinta Sep 14, 2023, 6:17 PM

Ketvirtadienį  už tokį Atmintinų dienų įstatymo pakeitimo projektą po pateikimo balsavo 82 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 11. Į Seimo salę jis sugrįš lapkričio 9 d.

Seimo Peticijų komisijos pirmininkas Edmundas Pupinis, pristatydamas projektą, sakė, kad ši idėja atsirado siekiant dalinai atsižvelgti į Svetlanos Katkauskienės peticiją, kuria ji siūlė į atmintinų dienų sąrašą įtraukti su gyvūnų elgesio sutrikimais dirbančiųjų specialistų profesijos dieną.

Nors šiai peticijai nebuvo pritarta, tačiau politikai atkreipė dėmesį į tai, kad atmintinų dienų sąraše nėra įrašyta nei Tarptautinė veterinarijos diena, kurią tradiciškai švenčia gausi Lietuvos veterinarijos gydytojų bendruomenė, nei Pasaulinė gyvūnų diena ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, šventė.

Tarptautinė veterinarijos diena skirta paminėti ir atsidėkoti visiems veterinarinės medicinos specialistams už jų darbą, rūpestį gyvūnų sveikata ir gerove.

Lietuvoje minint Pasaulinę gyvūnijos dieną tradiciškai vyksta paramos renginiai, kurių metu skatinama aukoti lėšas gyvūnų prieglaudoms ir organizacijoms, taip pat organizuojamos diskusijos, vykdomos edukacinės programos, skirtos supažindinti gyventojus su gyvūnų teisėmis ir jų apsauga.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.