Rekordinio dydžio Utenos aplinkosaugininkų radiniai – keturi 17 metrų aukščio ir 100 metrų ilgio tinklai

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai per kelias dienas nustatė du neteisėtos žvejybos tinklais atvejus. Švenčionių ir Zarasų rajonuose aptikta didelių radinių: keturi statomieji tinklai, kiekvienas iš jų – 17 metrų aukščio ir 100 metrų ilgio. Aptikta ir 10 statomųjų tinklų, kurių bendras ilgis viršija 800 metrų.

Konfiskuoti tinklai. <br>AAD nuotr. 
Konfiskuoti tinklai. <br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Sep 21, 2023, 2:48 PM, atnaujinta Sep 21, 2023, 2:49 PM

Ankstų rugsėjo 13 d. rytą buvo nustatyti du asmenys, Švenčionių rajono Baluošo ežere keturiais statomaisiais tinklais sugavę 37,33 kg seliavų.

Net ir paslėpę tinklus miške už kelių kilometrų nuo žvejybos vietos, neleistinu būdu žuvį gaudę asmenys neišsisuko. Aptikus tinklus pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, o atlyginti reikės ir 559,95 eurų žalą žuvų ištekliams. Paimti pažeidimo padarymo įrankiais ir priemonės: tinklai, valtis, echolotas (žuvų ieškiklis), žvejybos dėžes ir plūdurai.

Kitą rytą buvo išaiškinti du asmenys, Zarasų rajono Luodžio ežere gaudę žuvis su 10 statomųjų tinklų.

Neteisėtos žvejybos metu asmenys sugavo 31 lyną ir 25 karšius, padarydami 5600 eurų žalą žuvų ištekliams. Iš pažeidėjų paimti tinklai ir medinė valtis.

Aplinkosaugininkams šie keturi asmenys yra žinomi, ne pirmą kartą bausti už neteisėtą žvejybą.

„Intensyviai dirbame siekdami išaiškinti sisteminius, didelio masto šiurkščius pažeidimus. Dėl pareigūnų profesionalumo tokiems pažeidėjams išsisukti darosi sudėtinga. Toliau dėsime visas pastangas, kad šia neteisėta veikla užsiimančių asmenų nuolat mažėtų“, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais, kiekvienam asmeniui gresia baudos iki 300 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.