A. Gedvilienė kreipiasi į institucijas dėl Pilvės-Vabalkšnės tvenkinyje išgaišusių žuvų

Pasirodžius informacijai ir nuotraukoms su nugaišusiomis žuvimis iš Pilvės-Vabalkšnės tvenkinio, esančio Kazlų Rūdos savivaldybėje, Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė kreipiasi į atsakingas institucijas dėl susidariusios situacijos.

Kritusios žuvys. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kritusios žuvys. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 11:27 AM

Apie senkantį tvenkinį ir dūstančias žuvis viešai buvo pranešta jau šių metų rugpjūčio pabaigoje, tačiau nėra pateikta informacijos kokių veiksmų buvo imtasi. Žiniasklaidoje pranešama, kad sulūžus užtvankai, tvenkinyje nebėra palaikomas reikiamas vandens kiekis.

„Vertinant susidariusią situaciją neaišku ar buvo laiku imtasi priemonių, kad šios nelaimės būtų išvengta, reikia aiškintis kaip Kazlų Rūdos savivaldybė reagavo į pasirodžiusius pranešimus apie dūstančias žuvis, kodėl nebuvo užtikrintas žuvų perkėlimas ar surinkimas.

Tikiuosi, visos institucijos greitai reaguos ir pateiks atsakymus, nes akivaizdu, kad gamtai padaryta žala“, – sakė Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Pagal esamus teisės aktus, savivaldybės turi rūpintis savo teritorijoje esančiais tokio pobūdžio statiniais ir juos prižiūrėti, kad jie nesukeltų ekologinių nelaimių, kaip nutiko minimu atveju, taip pat, kad dėl netvarkingų statinių nekiltų pavojus žmonių sveikatai ar turtui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.