Sodyboje aptiktas širšes bandė suvilioti kompotu: be specialistų pagalbos išsisukti vis tiek nepavyko

Pusamžis panevėžietis, nuvykęs į prie Pasvalio esančią savo sodybą, aptiko nekviestus svečius – ūkinio pastato palėpėje kabėjo milžiniškas širšių lizdas.

Širšės. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Širšės. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Širšių lizdas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Širšių lizdas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-02 15:53

„Užlipęs į palėpę uždegiau šviesą ir negalėjau patikėti savo akimis. Tokio dydžio lizdo iki šiol neteko matyti“, – sakė vyras.

Nuo kraigo šių vabzdžių namai buvo nutįsę žemyn ir dydžiu priminė apverstą kibirą. Aplink dūzgė širšės, bet žmogaus jos nepuolė.

Dar vasaros pradžioje vyras matė po stogu landžiojančius vabzdžius, bet nepagalvojo, kad ten per porą mėnesių jie pasistatys tokius namus. Kadangi jis nieko palėpėje nelaikė, nebuvo reikalo ten lipti.

Nekviestus įnamius aptikęs šeimininkas pabijojo eiti artyn. „Vaikystėje buvau sugeltas tiek bičių, tiek vapsvų, bet dabar nerizikavau. Ką gali žinoti, gal per tą laiką tapau alergiškas, be to, ir vabzdžiai piktesni pasidarė“, – paaiškino panevėžietis.

Medinėje sienoje širšės buvo pragraužusios skylę ir per ten patekdavo į vidų. Iš pradžių šeimininkas ketino vabzdžius sugaudyti savo jėgomis.

Prie angos jis pastatė stiklainį su kompotu, per pusvalandį į tokius spąstus papuolė per 50 širšių. Iš pradžių panevėžietis manė, kad ūkiniame pastate apsigyveno vapsvos, bet pamatęs kompote plūduriuojančius didelius vabzdžius suprato, jog tai širšės. Jų dydis siekė 3–4 centimetrus.

Vyras dar bandė iš lauko pusės statybinėmis putomis susandarinti angą sienoje, kad širšės neberastų kelio į vidų, tačiau vos tik pasistatęs kopėčias palypėjo aukštyn, aplink galvą ėmė suktis įpykusių vabzdžių spiečius.

„Sugelti nespėjo, nes galvotrūkčiais sprukau nuo kopėčių kuo tolyn“, – pasakojo vyras.

Vyrui liko tik kreiptis į privačią tarnybą, kuri lizdą su širšėmis sudėjo į maišą ir išsivežė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.