Dvi dienos pasaloje nepraėjo veltui: brakonierius sučiupti pavyko su visais įkalčiais

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai tęsia aktyvią akciją „Saugom lašišą“, kurios tikslas – apsaugoti nerštui besiruošiančias lašišas ir šlakius. Šį kartą Utenos aplinkosaugininkai po dviejų dienų pasaloje nustatė brakonierius su visais įkalčiais. Už Neryje pagautas keturias lašišas jie turės atlyginti 3 880 eurų žalą žuvų ištekliams.

Po dviejų dienų pasaloje aplinkosaugininkai nustatė brakonierius, tinklais pagavusius lašišų.<br>AAD nuotr. 
Po dviejų dienų pasaloje aplinkosaugininkai nustatė brakonierius, tinklais pagavusius lašišų.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Nov 14, 2023, 3:19 PM, atnaujinta Nov 14, 2023, 5:34 PM

Aplinkosaugininkų darbas prasidėjo dar anksčiau: surinkę informaciją apie įtariamai neteisėtai gaudomas lašišas Neries upėje, spalio 31 d. organizavo pasalą Valakupiuose, Vilniuje.

Nors upės pakrantėse buvo gausu Heloviną švenčiančių gyventojų, tai nesutrukdė asmenims pastatyti tinklus.

Lapkričio 1 d. rytą aplinkosaugininkai pastebėjo traukti tinklų išplaukiusius du asmenis. Trečiasis iš jų pasiliko automobilyje stebėti aplinką.

Asmenys sugautas žuvis paslėpė krante vos už kelių šimtų metrų nuo Turniškių, o valtį su tinklais kruopščiai užmaskavo nuplaukę žemyn upe keletą kilometrų. Nustatyta, kad dvejais tinklais asmenys sugavo keturias, besiruošiančias nerštui, lašišų pateles.

Pažeidėjai net neįtarė, kad visą naktį buvo pareigūnų akylai stebimi. Nepadėjo ir jų naudojamas termovizorius, turėjęs užtikrinti sklandų brakonieriavimo procesą. 

Už neteisėtą žvejybą jiems bus skiriamos maksimalios – 300 eurų administracinės baudos, nes asmenys bausti jau ne pirmą kartą už tokio pobūdžio nusižengimu. Jiems teks sumokėti 3 880 eurų žalą žuvų ištekliams, taip pat paimtos žuvys, du tinklai ir valtis.

Pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus AAD prašo kuo skubiau pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Taip pat svarbu nufotografuoti ar nufilmuoti pažeidimą, t. y. – asmenis darančius pažeidimą, bei šią informaciją, nuotraukas ar vaizdo įrašą siųsti el. paštu info@aad.am.lt.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?