Sevastopolyje potvynis užliejo jūrų muziejų: žuvo 800 gyvūnų

Smarki žiemos audra siaubia praktiškai visą Juodosios jūros pakrantę, o okupuotame Sevastopolyje nukentėjo ir jūrų muziejus. Vandeniui užliejus patalpas, žuvo maždaug 800 gyvūnų.

Audra. <br>lrytas.lt koliažas. 
Audra. <br>lrytas.lt koliažas. 
Audra. <br>„Telegram“ įrašų stop kadras.
Audra. <br>„Telegram“ įrašų stop kadras.
Audra. <br>„Telegram“ įrašų stop kadras.
Audra. <br>„Telegram“ įrašų stop kadras.
Audra. <br>„Telegram“ įrašų stop kadras.
Audra. <br>„Telegram“ įrašų stop kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 12:00 PM

„Telegram“ kanaluose cituojamo muziejaus direktoriaus Jurijus Kravcovo teigimu, buvo užlieti visi 9 akvariumai, patalpoms padaryta milžiniška žala, sugadinti visi įrenginiai. Pranešama, kad gyvūnai žuvo dėl terminio šoko.

Primename, kad sekmadienį prasidėjusi smarki žiemos audra sekmadienį apėmė visą Juodosios jūros pakrantę ir daug kur sukėlė didelių problemų. Kai kuriose teritorijose nutrūko ne tik elektros tiekimas, bet ir buvo paralyžiuotas eismas.

Centrinėje šalies dalyje tuo tarpu spaudė šaltukas ir krito šlapdriba. Ir Rusijos okupuotame bei neteisėtai aneksuotame Kryme sniego audra sutrikdė eismą ir viešąjį gyvenimą.

Dėl sudėtingų oro sąlygų bei potvynių Ukrainoje tenka evakuoti žmones. Daugelyje regionų fiksuotos liūtys ir stiprūs vėjai, Juodojoje jūroje – audra. Nv.ua praneša, kad dėl blogo oro teko uždaryti kelius, tarp kurių – nacionalinės reikšmės greitkelis M15. Jau pranešama ir apie aukas.

Prieš 7 valandą ryto paskelbta, kad dėl gausaus sniego stabdomas didelių gabaritų transporto priemonių eismas į Kijevą. Kijevo miesto administracija paskelbė, kad jau yra vietų, kur negali patekti valymo mašinos ,todėl jose dirba apie 262 žmonės.

Per dieną sunaudojama 1190 tonų druskos, 1456 tonos smėlio ir druskos mišinio ir 143 tonos smėlio. Apie 2 valandą nakties pranešta, kad Odesos mieste dėl stipraus vėjo sugriuvo katilinė su 100 metrų vamzdyno.

Mieste tarnybos sniegą valė per visą naktį ir tai daro ryte. Ypač daug žalos padaryta okupuotame Krymo pusiasalyje. Okupacinė valdžia įspėjo Sevastopolio gyventojus dėl didžiulio vėjo keliamo pavojaus.

Maloričenske kaime didžiulis vėjas sunaikino pylimą, pro kurį prasiveržė vanduo. Sunaikinti Rybalske kaimo prekybos pavilijonai, apgadintos parduotuvės ir kavinės.

Pranešama apie Krymo pusiasalyje užtvindytus žmonių namus. Patvino ir Belbeko upė, kuri greitai užliejo dalies žmonių namus. Įvairiuose kaimuose prasidėjo žmonių evakuacija. Krymo pusiasalyje esančioje Jevpatorijos gyvenvietėje įvykdyta evakuacija – iš 40 užtvindytų namų išgelbėti 142 žmonės. Kokie žalos padariniai – dar neįvertinta, nes ir pirmadienio rytą orai sudėtingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.