Lietuvos vandens telkinius praturtino beveik 1,6 tonos ungurių

3,1 mln. stiklinės stadijos europinių ungurių praėjusią savaitę praturtino 11 šalies vandens telkinių, praneša Žuvininkystės tarnyba.

3,1 mln. stiklinės stadijos europinių ungurių praėjusią savaitę praturtino 11 šalies vandens telkinių, praneša Žuvininkystės tarnyba.<br>Žuvininkystės tarnybos nuotr. 
3,1 mln. stiklinės stadijos europinių ungurių praėjusią savaitę praturtino 11 šalies vandens telkinių, praneša Žuvininkystės tarnyba.<br>Žuvininkystės tarnybos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 3:05 PM

Stiklinės stadijos europinių ungurių įsigijimas sutapo su šių žuvų žvejybos sezono ties Anglijos ir Prancūzijos krantais pradžia. Kučių išvakarėse specialiose saugiam žuvų transportavimui pritaikytose dėžėse unguriukai iš Prancūzijos buvo atskraidinti į Vilniaus oro uostą.

Iš karto pradėti vykdyti krovinio perkrovimo ir transportavimo į skirtingas ungurių įveisimo vietas darbai.

Prieš išleidžiant žuvis, buvo suvienodinta vandens dėžėse, kuriose buvo transportuojami unguriai, ir vandens telkinių temperatūra. Tai yra būtina įžuvinimo sąlyga, siekiant greitesnės žuvų adaptacijos.

Stilinės stadijos unguriai išleisti į šiuos vandens telkinius: Baltuosius Lakajus, Lūšius, Galvę, Paežerių Tauragną, Krokų Lanką ir Nemuno (nuo Kauno HE iki deltos), Minijos, Dubysos, Šventosios, Neries upes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.