Fotosesijoms naudotas voveriukas – konfiskuotas: gyvūnas perkeltas į Laukinių gyvūnų globos centrą

Neteisėtai laikytas ir fotosesijoms naudotas voveriukas Rindis – paimtas. VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ praneša, kad šiuo metu gyvūnas yra Laukinių gyvūnų globos centre.

​Neteisėtai laikytas ir fotosesijoms naudotas voveriukas Rindis – paimtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
​Neteisėtai laikytas ir fotosesijoms naudotas voveriukas Rindis – paimtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 4:22 PM, atnaujinta Jan 5, 2024, 8:03 PM

„Į GGI kreipėsi neabejingi piliečiai, kurie nurodė, kad asmuo teikia fotografavimo paslaugas su vovere. Su prašymu kreipėmės į Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos dėl laukinio gyvūno laikymo ir naudojimo verslo tikslams.

Asmuo buvo patrauktas atsakomybėn, o gyvūnas paimtas.

Norime paneigti sklandančius gandus, kad voveriukas bus užmigdytas. Gyvosios gamtos apsaugos departamento vadovė patikino, kad jis šiuo metu yra Laukinių gyvūnų globos centre Kaune. Užmigdomi yra tik sunkiai sergantys, ligoti gyvūnai, kurie patiria kančias.

Paprastoji rudoji voverė yra laukinis gyvūnas, o jai laikyti reikalingas leidimas. Tačiau pasirodo, ne visiems suprantama, kad laukinis gyvūnas – tai valstybės nuosavybė ir bet kas jų neštis namo negali, tad norime priminti, kad neteisėtas laukinės gyvūnijos išteklių naudojimas ir disponavimas jais užtraukia teisinę atsakomybę, o nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.

Palikite laukinius gyvūnus ten, kur jiems vieta, nes būtent asmenys, perkantys laukinius gyvūnus, sukuria paklausą šiam nelegaliam ir žiauriam verslui“, – primena VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.