Tokio vaizdo paplūdimyje nesitikėjo: Antarktidai būdingas pingvinas rastas Australijoje

Australijos paukščių stebėtojų draugijos narius nustebino netikėtas svečias – už tūkstančių kilometrų nuo įprastos buveinės atsidūręs karališkasis pingvinas.

Pingvinas. <br>123rf nuotr. 
Pingvinas. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 1:19 PM

Pietryčių pakrančių paukščių draugų organizacijos pirmininkas Džefas Kempbelas priklausė aštuonių žmonių grupei, kuri vykdė paukščių tyrimą Kurongo (Australija) paplūdimyje, kai pastebėjo pingviną.

„Mes sutikome iš vandens į paplūdimį išlindusį pingviną... didelį pingviną. Jis priėjo prie pat mūsų“, – sakė paukštį aptikęs Dž. Kempbelas.

Nors toks paukščio vizitas stebina, tai – jau nebe pirmas atvejis. Karališkasis pingvinas Australijoje buvo pastebėtas ir 2004 m.

Karališkieji pingvinai yra artimi imperatoriškųjų pingvinų giminaičiai, tačiau kitaip nei pastarieji, karališkieji pingvinai gyvenimui mieliau renkasi subantarktines salas nei Antarktidos ledo šelfą.

Makvario saloje, esančioje maždaug pusiaukelėje tarp Tasmanijos ir Antarktidos, gyvena apie 120 000 karališkųjų pingvinų porų, o Julie McInnes iš Tasmanijos universiteto Jūrų ir Antarktidos tyrimų ekologijos ir biologinės įvairovės instituto įtaria, kad paukštis gali būti iš ten.

„Retkarčiais pingvinai atplaukia į žemyną... dažnai jie atplaukia būtent tam, kad keistų plunksnass“, – sakė ji.

Ji teigė, kad Australijos žemyninė dalis yra tolimiausia pingvinų paplitimo riba, ir, nors dėl visuotinio atšilimo keičiasi pingvinų paplitimas, jie tikriausiai ieškos vėsesnio vandens.

Taip pat gali būti, kad pingvinas tiesiog nuklydo nuo kelio ieškodamas sausumos – paprastai jie plunksnas meta savo kolonijos saloje.

„Jei jis meta plunksnas, jis negali eiti į vandenį, todėl gaila, kad atklydo į gana tankiai apgyvendintą vietą. Tikimės, kad pingvinas pakeis plunksnas ir sėkmingai grįš iki namų, nors kelias iki jų ir tolimas“, – sakė J.McInnes.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.