Kelionė po Afriką baigėsi tragiškai: dramblys mirtinai sutrypė turistę

Kaufė nacionaliniame parke – tragiškas incidentas. Dramblys puolė 6 turistus ir gidą vežusį automobilį, o viena amerikietė turistė incidento metu žuvo. Dar viena moteris buvo sužeista stipriai, o likę keturi turistai patyrė tik nedidelius sužalojimus, praneša CNN.

Dramblys.<br>123rf.com
Dramblys.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 12:42 PM

Kompanijos „Wilderness“, kuri ir organizavo kelionę, direktorius Keithas Vincentas sakė, kad transporto priemonę per ekskursiją, skirtą laukinei gamtai apžiūrėti, „netikėtai užpuolė“ dramblio patinas.

„Visi mūsų gidai yra labai gerai apmokyti ir patyrę, tačiau, deja, šiuo atveju reljefas ir augmenija buvo tokie, kad gido kelias buvo užblokuotas ir jis negalėjo pakankamai greitai patraukti transporto priemonės. Tai tragiškas įvykis, reiškiame gilią užuojautą žuvusios turistės šeimai. Taip pat, žinoma, teikiame paramą kitiems svečiams ir gidui, dalyvavusiems šiame skaudžiame įvykyje“, – sakė K.Vincentas.

Į įvykio vietą buvo nusiųstas sraigtasparnis, o valdžios institucijos atlieka tyrimą. Žuvusios turistės šeima pranešė, kad incidento metu žuvo 79 metų Gail Mattson. Moters sūnus Blake'as Vetteris sakė, kad šeima apie mirtį sužinojo iš JAV ambasados. Pasak jo, žuvusi turistė buvo mylima senelė ir į pensiją išėjusi hipotekos specialistė.

„Ją visi mylėjo ir ji visada buvo dėmesio centre. Jai buvo 79 metai ir ji norėjo mėnesį praleisti Afrikoje. Ji tikrai suprato, kad taip gali nutikti. Visi nori kaltinti dramblį ir vairuotoją, bet ne, tai buvo tiesiog nepaprastai nelaimingas atsitikimas“, – sakė žuvusiosios sūnus.

Kafuė nacionalinis parkas kasmet pritraukia gausybę turistų – jis yra didžiausias Zambijos nacionalinis parkas ir antras pagal dydį parkas Afrikoje. Parke gyvena daugiau kaip 200 gyvūnų rūšių. Jis garsėja liūtų ir leopardų stebėjimais, taip pat neįtikėtina antilopių rūšių įvairove, iš kurių daugelis retai kur kitur sutinkamos.

Tai ne pirmas kartas, kai parke žūsta amerikiečių turistas. 2016 m. rugsėjį Bianca Rudolph buvo rasta negyva savo medžioklės namelyje po mirtino šūvio iš šautuvo. Jos vyras Lorensas Rudolfas pernai už jos nužudymą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.