Kaunietė laukė jurginų žydėjimo, bet staigmena buvo didesnė

Nebe pirmus metus jurginus auginanti kaunietė Rita Ališauskienė šiemet vis stebėjosi, kodėl šiemet jos gėlių krūmas vis neapsipila žiedais, tik be paliovos stiebiasi į viršų.

Jurginai užaugo tokie aukšti, kad jų žiedų ponia Rita negali pasiekti net į viršų ištiesta ranka.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Jurginai užaugo tokie aukšti, kad jų žiedų ponia Rita negali pasiekti net į viršų ištiesta ranka.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 2:43 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:58 AM

Pagaliau išstypę net virš lauko virtuvės stogo jurginai pražydo. Aleksote gyvenančią savo šeimininkę ir jos vaikus jie pribloškė ne tik žiedų gausa, bet ir ūgiu.

Jurginai užaugo tokie aukšti, kad jų žiedų ponia Rita negali pasiekti net į viršų ištiesta ranka. Pamatavus jų ūgį paaiškėjo, kad jis siekia net apie 2,5 metro!

„Gal jie net ir truputį aukštesni. Kad tiksliau pamatuotumėme reikėtų kopėčių. Matavome tik pasitelkę lazdą“, – pasakojo R.Ališauskienė.

Paklausta, ką gi tokio ypatingo darė, kad užaugino štai šitokius jurginus, kaunietė tik gūžtelėjo pečiais: „Žinote, šiemet kažkaip nieko ypatingo nedarėme. Tiesiog persodinome juos kitoje vietoje, prie lauko virtuvės. Juos tręšiau natūraliomis triušių trąšomis, rudenį dar medžio pelenų tame pakraštyje buvau papylusi, o juos laistė lietaus vanduo“.

Pernai kiek kitoje vietoje, bet taip pat rytinėje sklypo dalyje augę ponios Ritos jurginai irgi buvo aukšti – apie 2 metrų aukščio. Tiesa, tada jie gavo šiek tiek mažiau saulės šviesos – ją truputį temdė namo kampo metamas šešėlis. O dabar jurginai saule gali džiaugtis be trukdžių.

Moteris prisiminė, kad prieš persodindama gėles žvilgtelėjo ir į mėnulio fazę, bet dabar neprisimenanti, koks mėnulis tada buvo.

R.Ališauskienė save vadina gėlininke mėgėja, bet puoselėti savo augalus jai sekasi.

Pernai jč nustebino ir neįprastai išstypę jos kardeliai. Tiesa, šiemet, panašu, kad šios gėlės bus kiek mažesnės.

Kadangi moteris sunkiau vaikšto, ji daug laiko praleidžia savo kieme, rūpindamasi gėlėmis. O šios už rūpestį ir meilę džiugina savo šeimininkę ir nuostabiais žiedais, ir įspūdingu ūgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.