Kalniečiuose šlama jaunas ąžuolynas

Vaikštant nemažame Kalniečių parke galima užtikti ąžuolų giraitę. 90 raudonųjų ąžuolų čia per penkerius metus pasodino verslininkai. Dabar kauniečiams įdomu, kas netrukus atsiras naujojo ąžuolyno kaimynystėje.

Kalniečių parke per penkerius metus pasodinta 90 raudonųjų ąžuolų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kalniečių parke per penkerius metus pasodinta 90 raudonųjų ąžuolų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš kelias savaites parke pradėti atnaujinimo darbai ir jau tiesiami nauji takai.
Prieš kelias savaites parke pradėti atnaujinimo darbai ir jau tiesiami nauji takai.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Nov 13, 2016, 11:57 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:14 AM

Kauniečiai mėgsta pasivaikščioti po senąjį ar mažąjį ąžuolynus, esančius Žaliakalnyje. Tačiau greičiausiai tik netoli Kalniečių parko gyvenantys žmonės žino, kad mieste auga dar vienas – naujasis ąžuolynas.

Jis stiebiasi Kalniečių parke, greta S.Žukausko gatvės.

Naują ąžuolų giraitę 2011 metais pradėjo sodinti kauniečiai verslininkai. Idėja kilo Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmų darbuotojams, kurie tais metais šventė įstaigos atkūrimo 20-metį.

Tada Kalniečių parke esančioje tuščioje teritorijoje buvo pasodinta 20 raudonųjų ąžuolų. Vėliau įvairios verslo įstaigos ir įmonės naująjį ąžuolyną plėtė.

Pernai, minint rūmų 90-ąsias metines, ąžuolyno sodinimas buvo baigtas. Dabar parke auga 90 ąžuolų, kurių lapai rudenį nusidažo raudona spalva.

Greta Kalniečių parko gyvenantys kauniečiai naujuoju ąžuolynu patenkinti. Tačiau svarsto, ar medeliai nenunyks, nes visai neseniai buvo pradėti šio parko rekonstrukcijos darbai.

Jau dabar matyti, kad greta ąžuolyno išraustas naujas platus takas. Netoli kitoje vietoje išgenėti kiti medžiai, formuojama kažkokia aikštelė.

„Kai ąžuolai suaugs, čia bus labai graži vieta. Ąžuoliukai prižiūrimi, todėl tikimės, kad jie nežus ir vykstant parko atnaujinimo darbams. Taip pat įdomu, kas bus įkurdinta naujojo ąžuolyno kaimynystėje“, – svarstė kaunietė Rasa Adomavičienė.

Kalniečių parko pertvarkos projektą rengė įmonė „Kauno palnas“. Jos darbuotoja architektė Jurgita Eivaitė pasakojo, kad parke bus ne tik atnaujinti seni takai, bet ir nutiesti nauji, skirti ir pėstiesiems, ir dviratininkams. Vienas tokių takų ir pradėtas tiesti greta ąžuolyno.

Taip pat greta jo bus įrengtos dvi naujos vaikų žaidimo aikštelės. Atokiau bus įrengtos sporto aikštelės jaunimui. Parko viduryje numatyta šunų vedžiojimo aikštelė. Prie tvenkinio arčiau daugiabučių namų – pavėsinės poilsiui ir kepsniams kepti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.