Kalėdoms pirksite gyvą eglutę? Laukia labai gera žinia

Kiekvienais metais vis daugiau žmonių kalėdinę nuotaiką namuose kuria įsigiję gyvą eglutę vazone. Dažniausiai tai būna sidabrinės eglės, mat jų spygliai beveik nebyra.

Gyvos kalėdinės eglutės – vis populiaresnės.<br>Organizatorių nuotr.
Gyvos kalėdinės eglutės – vis populiaresnės.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 5:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:31 PM

Taip nutinka todėl, kad šios turi šaknis, per kurias jos gerais pasisavina reikiamą vandens kiekį bei mineralines medžiagas.

Be to, tokioms eglutėms nereikalingas stovas – ji tvirtai laikosi ir vazone su žemėmis. Gyvų eglučių prekyba užsiimančioje bendrovėje „Sodo fėja“ yra specialiai sodinimui skirtų eglučių, kuris medelyne sodinamos ir auginamos taip, kad būtų išsaugota maksimaliai daug šaknų, o eglutės galėtų būti pasodinamos.

Į vazonus eglutės perkeliamos jau ankstyvą rudenį, kur nuo to laiko formuoja šaknyną jau vazone.

Pasak kraštovaizdžio architektės Linos Puodžiutės, tokios eglutės puikiai prigyja ir iš vazono gali būti perkeliamos atgal į gamtą.

„Mums rūpi, kad eglutė džiugintų ne tik šventiniu laikotarpiu, bet ir jam pasibaigus“ – sakė L. Puodžiutė.

Tačiau pasibaigus šventėms neretai tokios vazone esančios eglutės paliekamos prie konteinerių. Siekiant to išvengti „Sodo Fėjos“ kolektyvas siūlo pasinaudoti nauja paslauga – gyvos eglutės išvežimu.

Iš jūsų namų ar biuro surinktos eglutės vazonėliuose bus išvežtos ir sulaukusios pavasario persodintos gamtoje. Jums nebereikės rūpintis, kur padėti eglutę šventėms pasibaigus, nes tuo pasirūpins mes.

Paslauga Vilniaus mieste bus teikiama nuo 2017 sausio 9 dienos. Specialistai atvyks į jūsų namus ar biurą ir išsiveš eglutę. Vienos eglutės išvežimo kaina – 5 eurai.

Daugiau informacijos: sodofeja.lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.