Panevėžyje nugvelbė gražiausius augalus

Nuo naktinių įsibrovėlių mokykla Panevėžyje gelbėjasi tvora, bet įgudusios vagilės, gyvenančios iš parduodamų vogtų želdinių, nesunkiai ją įveikia.

Vagilės rinkosi gražiausius sodinukus. Viena jų – mokyklos puošmena laikyta vakarinė tuja (pažymėta apskritimu).<br>G.Šimkaus nuotr.
Vagilės rinkosi gražiausius sodinukus. Viena jų – mokyklos puošmena laikyta vakarinė tuja (pažymėta apskritimu).<br>G.Šimkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2018, 11:40 AM

Jau trečią dieną Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Kriščiūnienė važinėja po miesto turgavietes ir stebi, ar nebus bandoma prekiauti iš jų pavogtomis tujomis.

Patirta žala įvertinta 140 eurų, bet moraliniai nuostoliai kur kas didesni. Juk pavogta viena mokyklos puošmenų laikyta dekoratyvinė vakarinė tuja.

Rytą į darbą atėję darbuotojai iškart pastebėjo, kad augalo nebėra gėlyne. Apžiūrėję teritoriją jie pasigedo dar 4 kitokių sodinukų: trijų rutulio formos tujų ir vieno kazokinio kadagio.

Mokykloje budi sargai, tačiau jie nieko įtartino negirdėjo.

Manoma, jog vagiliavo dvi moterys, prieš naktį pasidarbavusios šalia esančioje „Saulėtekio“ progimnazijoje.

Vaizdo kameros užfiksavo, kad jos nuo pastato sienos nugvelbė tris pakabinamuosius gėlių vazonus.

Ilgapirštės ant galvų buvo užsitraukusios striukių gobtuvus ir akis slėpė po juodais akiniais.

Po to jos patraukė į greta esančią kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokyklą.

Vagišės rinkosi gražiausius, akį traukiančius augalus. Prieš metus pasodinta vakarinė tuja atrodė įspūdingai. Kazokinis kadagys buvo suformuotas į bonso stiliaus augalą.

Mokyklos aplinką formuojantis, savanoriaujantis ir daug įvairiausių želdinių savo lėšomis čia pasodinęs panevėžietis Gintautas Šimkus sakė, kad pavogti augalus nusikaltėlėms nebuvo sunku. Joms net nereikėjo kastuvų sodinukams iškasti. Prieš metus pasodintų augalų šaknys dar nespėjo išsikeroti ir nebuvo didelės.

Nors mokyklos teritoriją juosia per 1,5 metro aukščio metalinė tvora, moterys ją perlipo be vargo. Iš žemėje likusių pėdsakų matyti, kad išrautus sodinukus ilgapirštės nusinešė atokiau už kitų tujų, ten juos supakavo, o paskui permetė per tvorą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.