Paskelbta Valstybinių miškų urėdijos veiklos strategija

Laikinai aplinkos ministro pareigas einantis Žygimantas Vaičiūnas patvirtino Valstybinių miškų urėdijos veiklos strategiją, kuri nustato pagrindinius įmonės tikslus ir uždavinius iki 2023 metų.

Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2019-02-08 13:49

„Penkeriems metams patvirtinta urėdijos veiklos strategija atspindi laukiamą pokytį valstybinių miškų valdyme: kad kiekvienas miško gyvenimo ciklo etapas – nuo miškų įveisimo, priežiūros, gamtotvarkos ir apsaugos, iki sėklų surinkimo, medienos ruošos ir tolesnio miškų plėtros planavimo – būtų vykdomas atsakingai, skaidriai ir efektyviai. O visuomenė galės naudotis miško teikiamomis galimybėmis“, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

Svarbiausias strategijoje iškeltas valstybinių miškų reformos tikslas – kad Valstybinių miškų urėdija taptų šiuolaikiška, profesionalia, skaidriai valdoma ir efektyviai veikiančia įmone, kuria didžiuotųsi ir kiekvienas jos darbuotojas, ir visuomenė.

„Įgyvendindami šią strategiją tikimės ne tik didinti miškingumą ir atsakingai valdyti valstybės mums patikėtą turtą, bet ir miškus paversti maksimaliai atvira ir svetinga erdve visuomenei: išsamiai ir aiškiai informuoti apie mūsų veiklą, reikšmingai prisidėti prie visuomenės švietimo ugdant meilę gamtai, puoselėti miškus ir rekreacines zonas, kad Lietuvoje visada oštų miškas ir kad miške visiems būtų gera“, – sako Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Pasitelkiant sukauptas žinias ir patirtį, siekiama pažangius darbo principus ir technologijas derinti su vertingomis miškininkystės tradicijomis: maksimaliai saugoti biologinę įvairovę ir miško ekosistemas, švelninti klimato kaitą, gerinti valstybinių miškų, pelkių, pievų būklę bei užtikrinti jų prieinamumą ir vertę visuomenei.

Strategijoje užsibrėžta, kad bus skaidriai ir efektyviai valdomas valstybės turtas, medienos prekyba vykdoma centralizuotai ir užtikrinant didžiausią grąžą valstybei. Pereinama prie nepertraukiamos miškotvarkos planuojant valstybinių miškų plėtrą, siekiama užtikrinti kompleksinę miškų ūkio veiklą ir aplinkosaugą.

„Vienas svarbiausių strategijoje numatytų tikslų – didinti valstybės turto valdymo efektyvumą. Užsibrėžėme, kad iki 2023 metų pabaigos agreguotojo grynojo pelno rodiklis – ekonominė grąža valstybei – kiekvienais metais pasieks ne mažiau kaip 41 mln. eurų per metus. Tikimės, kad šiuos rodiklius pasieksime jau šiemet ir jie kasmet augs“, – teigia M. Pulkauninkas

2018 m. pradėjus įgyvendinti valstybinių miškų ūkio pertvarką, įkuriant naują įmonę – Valstybinių miškų urėdiją, įmonės veiklos rodikliai išliko stabilūs ir netgi viršijo lūkesčius: per 2018 metus, negalutiniais duomenimis, Valstybinių miškų urėdijos pajamos, lyginant su užpernai, augo 14 proc. iki 176 mln. eurų.

Įmonė siekia didinti tiekiamų paslaugų kokybę ir prieinamumą, suteikiant didžiausią socialinę, ekonominę ir ekologinę naudą visuomenei, o ypač šalies regionams. Vienas iš strategijoje numatytų tikslų – tapti patraukliausiu stabiliu ir socialiai atsakingu darbdaviu kiekviename šalies regione.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.