Jokių ribų! Vaizdas miesto centre privertė kėdainietį skubiai traukti kamerą

Brakonierių įžūlumui, o gal tiesiog kvailumui, ribų nėra. Jokių taisyklių nepaisantys asmenys buvo užfiksuoti sekmadienio pavakarę pačiame miesto centre žvejojantys neleistinais ir žiauriais būdais.

Jokių taisyklių nepaisantys asmenys buvo užfiksuoti sekmadienio pavakarę pačiame miesto centre žvejojantys neleistinais ir žiauriais būdais.<br>Vaizdo medžiagos stop kadras/ „Rinkos aikštė“
Jokių taisyklių nepaisantys asmenys buvo užfiksuoti sekmadienio pavakarę pačiame miesto centre žvejojantys neleistinais ir žiauriais būdais.<br>Vaizdo medžiagos stop kadras/ „Rinkos aikštė“
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

May 1, 2019, 2:53 PM

Vyrų siautėjimą prieš gamtą sustabdė neabejingi žmonės, ėmę brakonierius filmuoti ir iškvietę aplinkosaugininkus.

Negalėjo patikėti

Tai, ką pamatė vienas kėdainietis, sunku ir protu suvokti. Vyriškis, vaikščiodamas Nevėžio pakrante, prie Skongalio užtvankos išvydo būrelį vyrų, kurie iškart sukėlė įtarimą.

„Vienas vyras buvo priklaupęs ir graibštu gaudė per užtvanką peršokti mėginusias žuvis. Dabar Nevėžyje gausu žiobrių, tad taip pagauti žuvį tikrai lengva, tačiau neleistina.

Dar baisiau. Šalia buvę dar keli vyrai „pakirtinėjo“ žuvį. Tai daryti yra labai žiauru, mat kabliais sužalojamos ir kitos žuvys. Tai baisus dalykas, o jie tai darė net nesislėpdami, pačiame miesto centre“, – dėstė sunerimęs kėdainietis.

Ėmė filmuoti

Pamatęs tokį akiplėšišką pažeidimą vyriškis nesutriko ir ėmė fiksuoti brakonierius bei jų juodus darbelius.

„Paėmiau į rankas telefoną ir viską filmavau. Viskas matyti įraše. Jie akivaizdžiai brakonieriauja. Pamatę mane kiek sutriko, bet niekur nedingo. Lyg niekur nieko stoviniavo šalia. Buvo ten ir daugiau žvejų, bet jie tų brakonierių bijojo, nes jų buvo daug, o žvejų vos keli ir jie garbaus amžiaus. Tylėjo žmogeliai ir žiūrėjo, kas vyksta“, – aiškino pažeidėjus filmavęs vyriškis.

Kreipėsi pagalbos

Apie daromą nusikaltimą gamtai vyriškis informavo Bendrąjį pagalbos centrą. Atsiliepusi operatorė informaciją perdavė aplinkosaugininkams.

„Labai greitai aplinkosaugininkai susisiekė su manim. Jie paprašė patikslinti visas detales, paklausinėjo aplinkybių ir sakė, kad vyksta į įvykio vietą. Viskas vyko labai greitai, bet kaip baigėsi, nežinau. Įvykdžiau savo pilietinę pareigą ir nuėjau. Turiu visą filmuotą medžiagą, jei reikės perduosiu ją aplinkosaugininkams, viešinsiu. Tokių dalykų būti negali“, – tvirtino pilietiškas kėdainietis.

Gresia bauda

Aplinkosaugininkai ragina visus pamačiusius nelegalios ir draudžiamos žvejybos atvejus pranešti apie daromą pažeidimą bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Būtina tiksliai nurodyti brakonieriavimo vietą. Už tokius darbelius gresia didžiulės baudos, taip pat dar paskaičiuojama ir padaryta žala gamtai.

Kuo baigėsi brakonieriavimas Kėdainių miesto širdyje – sužinosite kituose „Rinkos aikštės“ numeriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.