Pasibaisėjo, ką Kaune su medžiais išdarinėja darbininkai: vaizdelis – graudus

Kauno gatves ir upių pakrantes tvarkančių darbininkų veiksmai kartais tiesiog glumina kauniečius. Ant medžių šaknų sukraunamos betoninės atliekos, technika žaloja augalų kamienus. O kaip į tai reaguoja aplinkosaugininkai?

 Nuniokoti medžiai Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Nuniokoti medžiai Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Nuniokoti medžiai Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Nuniokoti medžiai Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kęstučio gatvėje šaligatvio plytelės buvo sukrautos tiesiog prie medžių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kęstučio gatvėje šaligatvio plytelės buvo sukrautos tiesiog prie medžių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Piliakalnio gatvėje tvarkant Nemuno pakrantę technika pažeidė medžius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Piliakalnio gatvėje tvarkant Nemuno pakrantę technika pažeidė medžius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 5:19 PM

Kauniečiai dar puikiai prisimena 2017 metus, kai mieste atnaujinant gatves ne vienoje vietoje buvo kertami medžiai ir grupė aktyvių gyventojų juos gynė.

Nuo to laiko situacija pasikeitė. Dabar pradedant miesto atnaujinimo darbus prie gatvių augantys medžiai dažniausiai būna apjuosiami lentomis, kad nenukentėtų.

Vis dėlto taip yra ne visada. Šiuo metu atnaujinama miesto centre esanti Kęstučio gatvė. Praėjusią savaitę buvo nuardytos šios gatvės šaligatvių plytelės ir po žeme įrengti šuliniai. Grindinio plytos ir betoninių rentinių gabalai buvo sukrauti tiesiog ant prie gatvės augančių medžių šaknų.

Tai nustebino ir papiktino gyventojus.

„Jei jau darbininkai nesupranta, kad taip elgtis negalima, tie, kurie atsakingi už miesto gamtą, turi stebėti, kaip darbai atliekami, ir nedelsdami reaguoti. Krūvos nuolaužų, sudėtų ant medžių šaknų, gulėjo ne vieną dieną“, – piktinosi Kęstučio gatvės gyventoja Rimantė Mikalauskienė.

Kitas kaunietis Dainius Balinskas apniokotus medžius ir išvažinėtą žolę pastebėjo Piliakalnio gatvėje, Nemuno pakrantėje tarp Jiesios piliakalnio ir Geležinkelio tilto.

„Ten antrą vasarą tvarkoma pakrantė. Šį kartą buvo šienaujama žolė. Po šių darbų pamačiau, kad žolyne paliktos gilios darbininkų technikos vėžės, o kai kurių medžių kamienai pažeisti ir gali būti, kad nudžius“, – pastebėjo kaunietis.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savicienė sakė, kad apie abu atvejus žino.

„Kęstučio gatvės atnaujinimo darbus atlieka bendrovė „Autokausta“. Praėjusį ketvirtadienį įmonės darbuotojai buvo įspėti kuo skubiau pašalinti sudėtas prie medžių plyteles. Tai buvo padaryta“, – pranešė R.Savickienė.

Greta Piliakalnio gatvės Nemuno pakrantę šienavo įmonė „Kauno gatvių apšvietimas“. Pasak R.Savickienės, to, kad pakrantė buvo išvažinėta, pakeisti negalima, nes danga buvo šlapia ir technika joje klimpo.

„Pažeistos medžių vietos užteptos specialiais tepalais, kad augalai nepradėtų pūti“, – sakė R.Savickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.